Άδωνις Γεωργιάδης: Θα υπάρξει ΕΣΠΑ για δημιουργία ιστοσελίδων ηλεκτρονικού εμπορίου


Την δυνατότητα δημιουργίας ιστοσελίδων ηλεκτρονικού εμπορίου σε μικρές επιχειρήσεις με χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ εξήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

«Εως το τέλος του έτους θα υπάρξει πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την χρηματοδότηση μικρών επιχειρήσεων ώστε να δημιουργήσουν σοβαρές και δυνατές ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου με επαγγελματικό τρόπο.

Είτε μας αρέσει είτε όχι το ηλεκτρονικό εμπόριο μπήκε στην ζωή μας και οι μικρές επιχειρήσεις πρέπει να επιβιώσουν στην νέες συνθήκες», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μουζάλα για την λειτουργία των βιβλιοπωλείων.

Στην τοποθέτησή του ο υπουργός αναφέρθηκε και στα προβλήματα που εντοπίζονται στις εταιρίες ταχυμεταφορών, εξηγώντας ότι αυτό προκαλεί πιέσεις ως προς το ταχύτερο άνοιγμα του λιανεμπορίου.

«Οι ταχυμεταφορές έχουν μπλοκάρει. Δεν παραδίδονται παραγγελίες και αυτό είναι επιπλέον λόγος να ανοίξουμε το λιανεμπόριο. Προσπαθούμε να συγκεράσουμε δύο αντίπαλα προβλήματα που δημιουργούν έναν δύσκολο γρίφο. Από την μία να πέσουν τα κρούσματα που είναι πρώτη προτεραιότητα και από την άλλη να λειτουργήσει στοιχειωδώς το εμπόριο για να μην χάσουν οι άνθρωποι τις δουλειές τους. Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις», εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης, συμπληρώνοντας ότι και τα βιβλιοπωλεία παρέμειναν κλειστά μετά από σχετική γνωμοδότηση της επιτροπής ειδικών, αλλά θα είναι από τα πρώτα καταστήματα που θα ανοίξουν μαζί με καταστήματα παιχνιδιών, κομμωτήρια, ανθοπωλεία κ.α.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ