Άγχος και καθιστικός τρόπος ζωής: Πώς σχετίζονται [pic,vid]


Άγχος και καθιστικός τρόπος ζωής: Πώς σχετίζονται. Ένας παρατεταμένος καθιστικός τρόπος ζωής καταστρέφει το πνεύμα και την ψυχική μας υγεία σιγά-σιγά.

Όπως και οι καταστάσεις άγχους, αφιερώνουμε τον εαυτό μας σε αυτήν την αποθάρρυνση με την οποία οδηγούμαστε σε επικίνδυνη σωματική αδράνεια. Τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά επικίνδυνα. Έχει αποδειχθεί ότι ένας τρόπος ζωής που ορίζεται από τη χαμηλή σωματική δραστηριότητα αυξάνει την πιθανότητα να καταλήξουμε σε αλλαγές στη διάθεση. Επίσης  οι ίδιες οι διαταραχές άγχους οδηγούν σε λιγότερα κίνητρα για κίνηση και άσκηση.

Αντιμετωπίζουμε λοιπόν έναν εντυπωσιακό και επικίνδυνο φαύλο κύκλο. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ένα γεγονός για το  οποίο μας προειδοποιεί η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ).  Η αδράνεια είναι ένα πρόβλημα δημόσιας υγείας που επηρεάζει περισσότερο από το μισό του πληθυσμού. Επιπλέον, αυτή η πραγματικότητα δεν καθορίζει μόνο ένα γενναίο μέρος των ενηλίκων. Τα παιδιά και οι έφηβοι δείχνουν επίσης έναν υψηλό καθιστικό τρόπο ζωής. Τα αποτελέσματα αυτών των στοιχείων είναι, όπως γνωρίζουμε καλά, σαφώς επιβλαβή. Αρτηριοσκλήρωση, παχυσαρκία, διαβήτης τύπου II, υπέρταση. Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε τους κινδύνους για τη σωματική υγεία. Ωστόσο, είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι η έλλειψη δραστηριότητας κάνει τη διάθεση να χωλαίνει και να οδηγεί- συχνά- σε παθολογικές καταστάσεις.

Ερευνητικές εργασίες όπως αυτές που πραγματοποιήθηκαν στο Πανεπιστήμιο του Deakin (Αυστραλία) δείχνουν πώς η συνεχιζόμενη σωματική αδράνεια σχετίζεται με υψηλότερο κίνδυνο να πάσχετε από άγχος και κατάθλιψη . Και αυτό εκδηλώνεται τόσο στους ενήλικες όσο και στον νεότερο πληθυσμό. Το πρόβλημα είναι ακόμη πιο περίπλοκο, διότι, στην πραγματικότητα, το άγχος και ο καθιστικός τρόπος ζωής βρίσκονται σε διπλή σχέση. Δηλαδή, το γεγονός ότι  κάποιος δεν κινείται καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας επιδεινώνει τη διάθεση, αλλά και οι διαταραχές άγχους μας οδηγούν επίσης σε λιγότερη σωματική δραστηριότητα. Αντιμετωπίζουμε λοιπόν μία φαυλότητα με την ανατροφοδότηση του ενός από το άλλο.

Πώς είναι η μέρα μίας  αγχώδους ζωής

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ