Π.Ο.Υ ανακοινώσεις: Αποφύγετε τις αγκαλιές στις γιορτινές μέρες

Π.Ο.Υ ανακοινώσεις: Αποφύγετε τις αγκαλιές στις γιορτινές μέρες. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στέλνει ένα ανεπιθύμητο αλλά αναπόφευκτο μήνυμα: Μην αγκαλιάζεστε! 

Για να σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού, ο επικεφαλής εκτάκτων αναγκών του ΠΟΥ είπε  ότι το “συγκλονιστικό” ποσοστό των κρουσμάτων COVID-19 και των θανάτων, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να πλησιάσουν πολύ τους αγαπημένους τους φέτος.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, οι Η.Π.Α έχει καταγράψει περισσότερους από 280.000 θανάτους από κορωνοϊό μέχρι σήμερα. Σε ερώτηση κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου για το αν οι αγκαλιές θα μπορούσαν να θεωρηθούν “στενή επαφή” ο οργανισμός υγείας γενικά συμβουλεύει ότι αυξάνει τον κίνδυνο. Το Νοέμβριο, ο επικεφαλής ιατρός του Η.Β.  Chris Whitty είπε επίσης στους Βρετανούς ότι δεν πρέπει να αγκαλιάζουν ή να φιλούν τους ηλικιωμένους συγγενείς τους κατά τη διάρκεια της φετινής εορταστικής περιόδου “εάν θέλετε να επιβιώσουν για να τους αγκαλιάσετε ξανά.” Η διευθύντρια εμβολίων της ΠΟΥ, Δρ. Kate O’Brien, προειδοποίησε ότι ενώ οι νέες εκστρατείες ανοσοποίησης για την καταπολέμηση της COVID- 19 θα πρέπει να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της πανδημίας, “η χρήση εμβολίων δεν πρόκειται να διακοπεί”, αυτό σημαίνει αυτόματο τερματισμό της πανδημίας.

Την περασμένη εβδομάδα, η Βρετανία έγινε η πρώτη δυτική χώρα που ενέκρινε την πειραματική βολή που ανέπτυξαν οι Pfizer και BioNTech. η χώρα ξεκίνησε τον εμβολιασμό των πληθυσμών υψηλότερου κινδύνου την Τρίτη, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης εκστρατείας ανοσοποίησης. Ο O’Brien είπε ότι όσοι έχουν ανησυχίες για τη λήψη ενός εμβολίου COVID- 19 που έχει αναπτυχθεί σε λιγότερο από ένα χρόνο πρέπει να μάθουν περισσότερα για την επιστήμη, χαρακτηρίζοντας τέτοιες ανησυχίες “πραγματικά θεμιτά ερωτήματα.”

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ