Σεξουαλική υγεία: Επίμονο σεξουαλικό σύνδρομο

Σεξουαλική υγεία: Επίμονο σεξουαλικό σύνδρομο είναι ένα σύνδρομο το οποίο προκαλεί τεράστια επίπεδα άγχους. Επηρεάζει επίσης κάθε τομέα ανάπτυξης του ατόμου.

Φαντάζεσαι να νιώθεις ότι δεν ελέγχεις το σώμα σου; Θα μπορούσε να γίνει εξουθενωτικό και ακόμη και ντροπιαστικό. Αυτό συμβαίνει σε εκείνους που έχουν επίμονο σεξουαλικό σύνδρομο. Πρόκειται για ένα θέμα ασυγκράτητης, το οποίο, αντί να δίνει ευχαρίστηση, προκαλεί πόνο. Επιπλέον, συνήθως συμβαίνει κυρίως στις γυναίκες και μπορεί να συμβεί σε διαφορετικά πλαίσια.

Ονομάζεται επίσης επίμονη διαταραχή διέγερσης των γεννητικών οργάνων και σχετίζεται με μια υποτροπιάζουσα, ανεξέλεγκτη και ακούσια φυσιολογική αντίδραση τους και μπορεί να συμβεί σε διαφορετικά πλαίσια. Πρόκειται για ένα θέμα που είναι άβολο τόσο για τους ανθρώπους που υποφέρουν από αυτό όσο και για τους γύρω τους, καθώς μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή. Στην πραγματικότητα, συμβαίνει σε καταστάσεις που δεν είναι ερωτικές και ο ενθουσιασμός που υφίσταται το άτομο δεν γίνεται αντιληπτός ούτε με αυτόν τον τρόπο.  Έτσι μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ψυχολογική δυσφορία στον πάσχοντα. Αυτό συμβαίνει επειδή ο ενθουσιασμός δεν σημαίνει κάτι σεξουαλικό για τους ανθρώπους. Μάλλον γίνεται μαρτύριο. Επιπλέον, αυτός ο ενθουσιασμός δεν συνάδει με τη σεξουαλική επιθυμία ή το περιβάλλον τους.

Μην μπερδεύεις αυτό το σύνδρομο με τον εθισμό στο σεξ. Διότι, ακόμη και αν το άτομο είναι επίμονο και επαναλαμβανόμενο στον ενθουσιασμό, δεν το έχει επειδή το θέλει, όπως στην περίπτωση του σεξουαλικού εθισμού. Πιθανές αιτίες του επιμένοντος σεξουαλικού συνδρόμου: Πρόκειται για ένα θέμα που δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής. Στην πραγματικότητα, δεν είναι γνωστό αν η αιτία είναι ψυχολογική ή φυσιολογική ή είναι μοναδική και  ανήκει σε μία από αυτές. Υπάρχει υποψία σε φυσιολογικό επίπεδο ότι μπορεί να προκληθεί από Τραυματισμός στη βάση της σπονδυλική στήλη, μεταβολή στην επικοινωνία γεννητικού/εγκεφαλικού αίματος, κακή λειτουργία των αισθητήριων νεύρων. Ορμονικές διαταραχές λόγω αντικαταθλιπτικών φαρμάκων.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ