Χρυσοχοΐδης: Έξαρση αστυνομικής βίας δεν προκύπτει από πουθενά


Την βεβαιότητα του πως δεν υπάρχει έξαρση αστυνομικής βίας εξέφρασε από την Βουλή ο υπουργός προστασίας του πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επιμένοντας πως δεν προκύπτει κάτι τέτοιο από κανένα στοιχείο.

«Τι αποκαλείτε ως βία; Τη νόμιμη παρεμπόδιση τέλεσης παράνομης πράξης; Όσο άδικος κι αν θεωρείται ο νόμος, είναι νόμος. Η απαγόρευση είναι νόμος. Ζητάτε από την αστυνομία να παραβιάσει τον νόμο;», ανέφερε ο υπουργός, εξηγώντας πως αν έγιναν εξαιρέσεις τη 17η Νοεμβρίου ήταν επειδή υπήρχε εμπλοκή πολιτικών κομμάτων.

Μάλιστα, υπενθύμισε ότι ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό με τη σύλληψη γυναικών στο Σύνταγμα και επιτέθηκε στον στην αντιπολίτευση: «Καταλαβαίνω ότι οι συνάδελφοι που κάνουν κριτική συνομιλούν με ένα ακροατήριο που αυτοχαρακτηρίζεται ως αγωνιστές.

Έχει ισχυρή φωνή καταγγελίας μιας και δεν μπορεί να εισακουστεί αλλιώς. Επιλογές κάνετε, τις συνέπειες τους αναλαμβάνετε. Ας φύγουμε όμως από τον διάλογο με το αγωνιστικό ακροατήριο. Εδώ είναι Βουλή. Δεν είναι το ανθοπωλείο της γωνίας ούτε καταγγελτήριο».

Λίγο αργότερα, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε πάρει καμία πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση φαινομένων υπέρμετρης βίας στο Σώμα της Αστυνομίας παρά το γεγονός ότι υπήρξαν 400 περιστατικά στον Συνήγορο του Πολίτη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ