ΣΥΡΙΖΑ: Τζανακόπουλος – Ξανθός καταγγέλλουν «βιομηχανία» ΕΔΕ στον «Άγιο Σάββα»


Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσαν από κοινού ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο τομεάρχης του Υγείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ανδρέας Ξανθός, καταγγέλλοντας «βιομηχανία εκδικητικών» Ενόρκων Διοικητικών Ερευνών, σε βάρος γιατρών και νοσηλευτών.

Τα δύο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκαν το ογκολογικό νοσοκομείο Άγιος Σάββας και συζήτησαν με εκπροσώπους τον εργαζομένων και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Όπως περιέγραψε ο Δ.Τζανακόπουλος «Οι αφηγήσεις τους για την κατάσταση που επικρατεί ήταν ανατριχιαστικές. Γιατροί και νοσηλευτές χωρίς μέσα προστασίας και χωρίς καμία στήριξη δίνουν υπεράνθρωπο αγώνα για να προστατεύσουν συνάνθρωπους μας που δίνουν τη μάχη με τον καρκίνο. Το προσωπικό ήδη αποδεκατίζεται, το νοσοκομείο βρίσκεται στα όρια των αντοχών του και αντί για στήριξη η κυβέρνηση και η διοίκηση επιλέγουν τον δρόμο του αυταρχισμού και της εκδίκησης απέναντι σε όποιον τολμά να μιλήσει, να καταγγείλει, να διεκδικήσει».

Στη συνέχεια, προχώρησε σε μία ακόμα καταγγελία σε βάρος της διοικήτριας του νοσοκομείου, κάνοντας λόγο για «εκδικητικές μεταθέσεις». «Στήνει βιομηχανία ΕΔΕ για το προσωπικό που νόσησε από COVID19 την ώρα της μάχης ενώ σήμερα προχώρησε σε εκδικητικές μεταθέσεις γιατρών και εργαζομένων που αντέδρασαν στην αδιανόητη ανεπάρκεια και αδράνεια διοίκησης και πολιτικής ηγεσίας».

Παίρνοντας τη «σκυτάλη» της σκληρής αντιπολιτευτικής ρητορικής από τον Αλέξη Τσίπρα, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «Είναι πλέον δεδομένο ότι η κυβέρνηση αυτή είναι εγκληματική. Ούτε θέλει ούτε μπορεί να στηρίξει το ΕΣΥ, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές. Τους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη για τη ζωή όλων μας».

Τέλος, υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει άλλο δρόμο «από την αλληλεγγύη, τη στήριξη τους στον δίκαιο και δύσκολο αγώνα τους για να ανατραπεί αυτή η εγκληματική πολιτική της αδιαφορίας και της απαξίωσης του ΕΣΥ την ώρα που καθημερινά χάνονται εκατοντάδες συνάνθρωποι μας. Είμαστε και θα είμαστε δίπλα τους», συμπληρώνοντας ότι η «κυβέρνηση εκδικείται όσους αντιδρούν για την εγκληματική της αδράνεια στον Άγιο Σάββα και στο σύνολο του ΕΣΥ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ