Κορωνοϊός Τεστ: Οι δοκιμές της Ινδίας πλησιάζουν τα 15 εκατομμύρια


Καθώς οι δοκιμές της Ινδίας πλησιάζουν τα 15 εκατομμύρια, ενας μέσος όρος πάνω από 10 εκατομμύρια τεστ που διεξάγονται καθημερινά για την ανίχνευση του Covid-19 διασφαλίζουν ότι το συνολικό ποσοστό θετικότητας διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα και ακολουθεί μια πτωτική πορεία, ανέφερε το Υπουργείο Υγείας της Ένωσης την Τετάρτη . Το συνολικό εθνικό επίπεδο θετικότητας Covid-19 ανέρχεται σε 6,50 τοις εκατό. Το ημερήσιο ποσοστό θετικότητας είναι μόλις 3,14 τοις εκατό, με τους υψηλότερους όγκους δοκιμών να οδηγούν τελικά σε χαμηλό ποσοστό θετικότητας.

Δεκαεννέα πολιτείες έχουν εβδομαδιαίο ποσοστό θετικότητας περισσότερο από τον εθνικό μέσο όρο. Η συνεχιζόμενη τάση συστολής των συνολικών ενεργών περιπτώσεων της Ινδίας συνεχίζεται. Το ενεργό φορτίο της χώρας αποτελεί το 3,89% των συνολικών λοιμώξεων που έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής. Οι καθημερινές αναρρώσεις που υπερβαίνουν τις καθημερινές νέες περιπτώσεις κρουσμάτων έχουν εξασφαλίσει μια συνολική καθαρή μείωση του ενεργού φορτίου. Καθαρή πτώση 4.957 περιπτώσεων καταγράφηκε στο συνολικό ενεργό φορτίο σε διάστημα 24 ωρών. Συνολικά, 32.080 άτομα βρέθηκαν θετικά σε διάστημα 24 ωρών, ενώ η Ινδία έχει καταγράψει 36.635 νέες αναρρώσεις κατά την ίδια περίοδο.

Σύμφωνα με τη δέσμευσή της να διεξάγει περισσότερες από ένα εκατομμύριο δοκιμές κάθε μέρα, 10,22,712 δείγματα δοκιμάστηκαν την Τρίτη, αυξάνοντας τις συνολικές δοκιμές που έχουν γίνει μέχρι στιγμής για την ανίχνευση του Covid-19 σε 14,98,36,767. Η ικανότητα δοκιμών της χώρας έχει αυξηθεί σε 15 εκατομμύρια δοκιμές την ημέρα, ανέφερε το υπουργείο. Η υποδομή δοκιμών της Ινδίας σημείωσε σημαντική ώθηση με 2.220 εργαστήρια σε ολόκληρη τη χώρα. “Κατά μέσο όρο πάνω από 10 εκατομμύρια δοκιμές που διενεργούνται καθημερινά, επιβεβαιώνουν ότι το συνολικό ποσοστό θετικότητας διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα και ακολουθεί προς το παρόν μια πτωτική πορεία”, υπογράμμισε το υπουργείο.

Η Κεράλα συνεχίζει να αναφέρει τις υψηλότερες καθημερινές νέες περιπτώσεις κρουσμάτων στα 5.032. Ακολουθεί η Μαχαράστρα με 4.026 νέες περιπτώσεις κρουσμάτων. 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ