Κορονοϊός – Άγιο Όρος: Αγωνία μετά τον θάνατο μοναχού – Σε ποιες μονές υπάρχουν κρούσματα


Συναγερμός έχει σημάνει στο Άγιο Όρος μετά τον θάνατο από κορονοϊό ενός 76χρονου μοναχού.

Σύμφωνα με το voria.gr ο μοναχός που έχασε τη ζωή του από επιπλοκές του κορονοϊού ήταν στην Ιερά Μονή Κωνσταμονίτου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες τα περισσότερα κρούσματα έχουν εντοπιστεί στις Ιερές Μονές Γρηγορίου, Δοχειαρίου, Καρακάλλου, Φιλοθέου, Ζωγράφου και Κωνσταμονίτου οι οποίες έχουν μπει σε καραντίνα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην περίπτωση της Ιεράς Μονής Καρακάλλου νόσησε και ο ηγούμενος ο οποίος προ 20ημέρου νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί ότι από τις 9 Νοεμβρίου έχει απαγορευτεί η είσοδος προσκυνητών στην Αθωνική Πολιτεια υπό τον φόβο διασποράς της νόσου, ενώ δικαίωμα εισόδου και εξόδου έχουν μόνο οι μοναχοί και οι επαγγελματίες που σχετίζονται με το Άγιον Όρος.

Οι έξι προαναφερθείσες μονές βρίσκονται σε αυστηρή καραντίνα κάτι που σημαίνει ότι απαγορεύεται η οποιαδήποτε είσοδος και έξοδος από αυτές.

Ο διοικητής του Αγίου Όρους Αθανάσιος Μαρτίνος δήλωσε την Τρίτη ότι σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και του Πολυγύρου νοσηλεύονται συνολικά επτά μοναχοί (τέσσερις στη Θεσσαλονίκη, τρεις στον Πολύγυρο), από τους οποίους ένας αντιμετωπίζει και υποκείμενα νοσήματα.

«Οι υπόλοιποι παρακολουθούνται με οξύμετρα από το Κέντρο Υγείας στις Καρυές. Μόνο ένας μοναχός με κινητικά προβλήματα δεν διακομίστηκε σε νοσοκομείο αλλά παρακολουθείται και εκείνος με οξύμετρα», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν εφαρμόζονται πιστά τα μέτρα στις Μονές και τα κελιά του Αγίου Όρους, όπου διαμένουν συνολικά 1200-1300 μοναχοί και 400-500 μοναχοί αντίστοιχα, απαντά ότι αυτό δεν συνέβαινε σε όλες τις περιπτώσεις με αποτέλεσμα σε κάποια μοναστήρια να κολλήσουν σχεδόν όλοι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ