Pfizer εμβόλιο αντιδράσεις: Ποιοι πρέπει να αποφύγουν να εμβολιαστούν


Pfizer εμβόλιο αντιδράσεις: Ποιοι πρέπει να αποφύγουν να εμβολιαστούν. Η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων του Η.Β. προειδοποίησε την υπηρεσία υγείας της Αγγλίας να μην χορηγήσει το εμβόλιο Pfizer/BioNTech COVID- 19 σε άτομα με “σημαντική” ιστορία αλλεργικών αντιδράσεων, όταν 2 άτομα που το έλαβαν ανέπτυξαν αντιδράσεις.

Η συμβουλή έρχεται μόλις μια μέρα μετά την έναρξη της χορήγησης του εμβολίου από τα νοσοκομεία σε ασθενείς και γιατρούς, καθιστώντας το Ηνωμένο Βασίλειο την πρώτη χώρα που κυκλοφόρησε πλήρως δοκιμασμένο εμβόλιο. Άλλες χώρες αναμένεται να εγκρίνουν τα εμβόλια τις προσεχείς ημέρες.

Μια περίληψη της συμβουλής της ρυθμιστικής αρχής, η οποία παρουσιάστηκε στο TIME, αναφέρει ότι οποιοδήποτε άτομο με ιστορικό σημαντικών αλλεργικών αντιδράσεων στα εμβόλια, στο φάρμακο ή την τροφή δεν πρέπει να λαμβάνει το εμβόλιο Pfizer/BioNTech. Αναφέρει επίσης ότι οι εμβολιασμοί πρέπει να πραγματοποιούνται μόνο σε μέρη όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις ανάνηψης. Αν και έχουν ενημερωθεί οι νοσοκομειακές εταιρείες, η Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγειονομικής Περίθαλψης (MHRA) του Η.Β. δεν έχει ακόμα ανακοινώσει δημόσια τις συμβουλές προφύλαξης. 

Σε κοινοβουλευτική ακρόαση, ο επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής φαρμάκων του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι δύο άτομα που έλαβαν το εμβόλιο την Τρίτη εμφάνισαν αλλεργικές αντιδράσεις. Αυτά τα 2 άτομα, και τα δύο ιατρικό προσωπικό, είχαν ιστορικά αναφυλακτοειδών αντιδράσεων και έκτοτε έχουν αναρρώσει. Σε δήλωσή του, ο Stephen Power, Διευθυντής του NHS, δήλωσε: “Όπως είναι κοινό με τα νέα εμβόλια, η MHRA έχει συμβουλεύσει σε προληπτική βάση ότι άτομα με σημαντικό ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων δεν λαμβάνουν τον εμβολιασμό αυτό αφού 2 άτομα με ιστορικό σημαντικών αλλεργικών αντιδράσεων απάντησαν αρνητικά χθες. Και οι δύο αναρρώνουν καλά”.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ