Ξεκάθαρο μήνυμα Γεννηματά στην Κυβέρνηση: «Απορρίψτε άμεσα το προσχέδιο της Ε.Ε. για Τουρκία»

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ θεωρεί ότι το κείμενο όχι απλά δεν βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση, αλλά είναι ακόμα πιο «χαλαρό» και από εκείνο της Συνόδου Κορυφής του περασμένου Οκτωβρίου!

Να απορρίψει αμέσως και χωρίς δεύτερη κουβέντα το σχέδιο συμπερασμάτων που δεν προβλέπει και πάλι κυρώσεις κατά της Τουρκίας, ζητά από την κυβέρνηση η Φώφη Γεννηματά.

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ θεωρεί ότι το κείμενο όχι απλά δεν βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση, αλλά είναι ακόμα πιο «χαλαρό» και από εκείνο της Συνόδου Κορυφής του περασμένου Οκτωβρίου και πως οδηγεί για ακόμα μία φορά σε αναβολή κάθε ουσιαστικής συζήτησης για την επιβολή κυρώσεων σε βάρος των γειτόνων μας. Όλα αυτά, πάρα το γεγονός ότι συνεχίζουν τις προκλήσεις έναντι της χώρας μας και της Κύπρου, καλώντας την κυβέρνηση να σταματήσει να δείχνει «υποχωρητική στάση» και να είναι αποφασιστική.

Αναλυτικά τα όσα είπε η Φώφη Γεννηματά:

«Το σχέδιο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δεν προβλέπει και πάλι κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Βρίσκεται ακόμη πιο πίσω και από τις χαλαρές αποφάσεις του Οκτωβρίου και οδηγεί σε νέα αναβολή κάθε ουσιαστικής συζήτησης για τον Μάρτιο.

Αυτή η τακτική δίνει ουσιαστικά άφεση στην Τουρκική επιθετικότητα και αποθρασύνει την Τουρκία. Μπορεί να εξυπηρετεί τα συμφέροντα κάποιων χωρών, πλήττει όμως ζωτικά συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου. Η Ελλάδα πρέπει να απορρίψει ασυζητητί το συγκεκριμένο σχέδιο.

Ο κύριος Μητσοτάκης να απαιτήσει ουσιαστικές κυρώσεις και εμπάργκο όπλων που θα αναγκάσουν την Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Τέλος στην υποχωρητικότητα, είναι ώρα για αποφασιστική στάση».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ