Εμφανίστηκε ο Γιώργος Παπανδρέου στη Βουλή – Η τοποθέτησή του υπέρ του νομοσχεδίου της κυβέρνησης


Στην Ολομέλεια της Βουλής που συζητείται νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού για την λειτουργία των μουσείων εμφανίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Μάλιστα, κατά την τοποθέτησή του υπερασπίστηκε την ρύθμιση που προβλέπει μακροχρόνιο δανεισμό μουσειακών συλλογών έως και 50 έτη, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι στις αποθήκες των ελληνικών μουσείων βρίσκονται χιλιάδες αντικείμενα μεγάλης πολιτιστικής αξίας, με την ομιλία του να χειροκροτείται και από παριστάμενους βουλευτές της ΝΔ.

«Στις αποθήκες του αρχαιολογικού μουσείου υπάρχουν άπειρα αρχαιολογικά ευρήματα. Αυτά δεν θα τα δει όχι μόνο ο Έλληνας ή ο τουρίστας αλλά ούτε το φως του ήλιου σε 100 – 200 χρόνια. Άρα αντί να βρίσκονται στις αποθήκες θα είναι πολύ μεγάλη προσφορά στην πατρίδα και τον ελληνισμό να λάμψουν σε άλλα μουσεία μεταδίδοντας το πνεύμα του ελληνισμού και της αρχαίας Ελλάδας σε άλλους λαούς» ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.

Στη συνέχεια δε, υποστήριξε ότι η υπό ψήφιση ρύθμιση θα βοηθήσει και στο ζήτημα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο, καθώς θα μπορούσε η χώρα -όπως υποστήριξε- να παραχωρήσει στα πλαίσια δανεισμού άλλες αρχαιότητες. «Με το άρθρο αυτό ενισχύεται το επιχείρημα μας προς τους Βρετανούς να έρθουν να καθίσουμε – όπως κάναμε με την Αυστραλία – να βρούμε κάτι ανάλογο για τα μάρμαρα. Να γυρίσουν τα μάρμαρα στην Ελλάδα και να τους δώσουμε άλλα δανεικά με διαφανείς όρους» εξήγησε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ