Κορονοϊός – Moderna: Ξεκίνησαν κλινικές δοκιμές του εμβολίου σε εφήβους


Με στόχο την αξιολόγηση της δυνητικής ασφάλειας και ανοσογονικότητας του εμβολίου mRNA-1273 σε αυτή τη σημαντική νεαρότερη ηλικιακά ομάδα

Τις δοκιμαστικές δόσεις εμβολίου σε έφηβους εθελοντές από 12 έως και 17 χρονών, ξεκίνησε την Πέμπτη (10/12) η Moderna, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Στην παρούσα φάση μελέτης των δοκιμαστικών εμβολιασμών, θα γίνει εγγραφή 3.000 εθελοντών -πρέπει να είναι υγιείς- από τις ΗΠΑ με στόχο την αξιολόγηση της δυνητικής ασφάλειας και ανοσογονικότητας του εμβολίου mRNA-1273 σε αυτή τη σημαντική νεαρότερη ηλικιακά ομάδα.

Σημειώνεται ότι το εμβόλιο έχει δοθεί ήδη σε έναν αριθμό από τους 3.000 που είναι αναγκαίοι για την έρευνα.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ξεκινάμε την Φάση 2/3 για το εμβόλιο mRNA-1273 σε υγιείς εφήβους στις ΗΠΑ. Ο στόχος μας είναι, μέχρι την άνοιξη του 2021, να έχουμε εξασφαλίσει τα πρώτα δεδομένα που θα στηρίζουν τη χρήση του εμβολίου mRNA-1273 σε εφήβους, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, o Στεφάν Μπανσέλ.

«Ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε ένα ασφαλές εμβόλιο που θα προστατεύει τους εφήβους, έτσι ώστε αυτοί να μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο στο φυσιολογικό πλαίσιο λειτουργίας του», κατέληξε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ