Πρόβλημα Messenger Facebook: Έπεσε σήμερα η γνωστή εφαρμογή


Δυσκολία στην ανταλλαγή μηνυμάτων αντιμετωπίζουν σήμερα το μεσημέρι της Πέμπτης οι χρήστες της δημοφιλούς πλατφόρμας ανταλλαγής μηνυμάτων Messenger του Facebook. Σύμφωνα με το downdetector η πλατφόρμα έχει πέσει, αντιμετωπίζοντας άγνωστα προς το παρόν προβλήματα.

Προβλήματα υπάρχουν κυρίως στην κεντρική και νοτιοανατολική Ευρώπη. Αναλυτικότερα το πρόβλημα εμφανίστηκε στις 12.30μμ και αφορούσε μεγάλο μέρος της Δυτικής και της Κεντρικής Ευρώπης, την Ελλάδα, τις Φιλιππίνες και μέρος της Αυστραλίας, ωστόσο νεότερες αναφορές κάνουν λόγο και για προβλήματα σε άλλες χώρες, όπως οι ΗΠΑ.

To πρόβλημα εντοπίζεται τόσο στις εφαρμογές Android και iOS όσο και στο web. Συγκεκριμένα, χρήστες αναφέρουν ότι δεν μπορούν να στείλουν ούτε να λάβουν μηνύματα. Αν και είναι άγνωστη η αιτία της δυσλειτουργίας του Messenger, πιθανολογείται όμως ότι οι servers δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην τεράστια χρήση λόγω και της τηλεργασίας.

Το Facebook Messenger είναι μια υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων και εφαρμογή λογισμικού που παρέχει δυνατότητα ανταλλαγής μηνυμάτων με κείμενο και ήχο. Το Messenger επιτρέπει στους χρήστες να συνομιλούν με φίλους τόσο στο κινητό όσο και στην κεντρική ιστοσελίδα.

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ίδρυσε το Facebook στις 4 Φεβρουαρίου 2004 ως μέλος του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Αρχικά δικαίωμα συμμετοχής είχαν μόνο οι φοιτητές του Χάρβαρντ ενώ αργότερα επεκτάθηκε για την Ivy League (χαρακτηρισμός μιας ομάδας οκτώ ελίτ πανεπιστημίων των ΗΠΑ). Το όνομα της ιστοσελίδας προέρχεται από τα έγγραφα παρουσίασης των μελών πανεπιστημιακών κοινοτήτων μερικών Αμερικάνικων κολεγίων και προπαρασκευαστικών σχολείων που χρησιμοποιούσαν οι νεοεισερχόμενοι σπουδαστές για να γνωριστούν μεταξύ τους. Tο 2005 το δικαίωμα πρόσβασης επεκτάθηκε σε μαθητές συγκεκριμένων λυκείων και μέλη ορισμένων μαθητικών κοινοτήτων. Στις 26 Σεπτεμβρίου 2006 η υπηρεσία έγινε προσβάσιμη σε κάθε άνθρωπο του πλανήτη που η ηλικία του ξεπερνούσε τα 13 χρόνια.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ