Λετονία Κορωνοϊός Τεστ: Μηχάνημα αυτόματης πώλησης τεστ

Οι Λετονοί μπορούν τώρα να λάβουν ένα τεστ Covid-19 σε ένα μηχάνημα αυτόματης πώλησης. Ένα μηχάνημα που εκδίδει δοκιμές και αποθηκεύει τα δείγματα έχει εγκατασταθεί στο νοσοκομείο Pauls Stradins Clinical University στη Ρίγα. Είναι το πρώτο από τα 100 προγραμματισμένα σε όλη τη Λετονία.

Το μηχάνημα διανέμει δοκιμές επιχρίσματος. Ένα μέλος του προσωπικού παραλαμβάνει τα ολοκληρωμένα πακέτα καθημερινά και τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα εντός 24 ωρών, δήλωσε ο Didzis Gavars του εργαστηρίου E. Gulbja. «Η συσκευή αφαιρεί την ανάγκη για δύο έως πέντε ιατρικούς λειτουργούς να διαχειριστούν τις εξετάσεις και αφαιρεί κάθε κίνδυνο μόλυνσης», είπε. Η κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει δοκιμές για το προσωπικό του νοσοκομείου, αλλά άλλα μηχανήματα θα χρεώσουν 53 €. Συνολικά 288 άνθρωποι έχουν πεθάνει από το Covid-19 στη Λετονία, μια χώρα κάτω των δύο εκατομμυρίων.

Η Δημοκρατία της Λετονίας είναι χώρα στη περιοχή της Βαλτικής στη Βόρεια Ευρώπη. Συνορεύει με την Εσθονία, τη Ρωσία, τη Λευκορωσία και τη Λιθουανία. Η Λετονία έχει έκταση 64.589 τ.χλμ. και πληθυσμό 1.908.100 κατοίκους, σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις του 2020. Πρωτεύουσα της Λετονίας είναι η Ρίγα (826.500 κάτοικοι). Το 60% του πληθυσμού είναι Λετονοί, ενώ σχεδόν το 30% είναι Ρώσοι. Επίσημη γλώσσα είναι η λετονική, η οποία ανήκει στην ομάδα των βαλτικών γλωσσών. Επίσημο νόμισμα είναι το Ευρώ από την 1η Ιανουαρίου 2014.

Η Λετονία είναι μία από τις τρεις βαλτικές χώρες που μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο προσαρτήθηκαν στην τότε ΕΣΣΔ. Aπέκτησε την ανεξαρτησία της από την ΕΣΣΔ τον Αύγουστο του 1991. Την 1η Μαΐου 2004 η χώρα έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο στρατός της χώρας, από την 1η Ιανουαρίου 2007, είναι πλήρως επαγγελματικός. Οι τελευταίοι μη επαγγελματίες στρατιώτες απολύθηκαν στις 23 Νοεμβρίου 2006.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ