Κακοκαιρία: Πλημμύρισε η Ακρόπολη από την σφοδρή βροχόπτωση


Προβλήματα προκάλεσε η σημερινή σφοδρή βροχόπτωση που σημειώθηκε στην Αττική στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης καθώς μεγάλη ποσότητα νερού συγκεντρώθηκε σε ένα συγκεκριμένο σημείο.

Η εικόνα αυτή δημιούργησε προβληματισμό σε σχέση με το αν υπάρχει επαρκής προστασία του αρχαιολογικού χώρου από φυσικά φαινόμενα.

Αναφορικά με το περιστατικό η αρμόδια υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη δέχθηκε ανάλογη ερώτηση στη Βουλή με την ίδια να απαντά πως «τα τελευταία χρόνια η Ακρόπολη πλημμυρίζει στην βόρεια πλαγιά όταν σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις».

Η κ. Μενδώνη, εξήγησε, επίσης, πως «αυτή τη στιγμή είναι ενεργές μόνον τρεις από τις υδροροές προκειμένου να μην επιβαρυνθεί η βόρεια πλαγιά του μνημείου προκειμένου να προστατευθεί το τείχος που έπεσε το 2014 λόγω πλημμύρας. Οι υπόλοιπές 17 είναι απενεργοποιημένες». Οι τρεις υδρορροές που λειτουργούν βρίσκονται κοντά στο νέο ανελκυστήρα απ’ όπου προέρχονται και οι εικόνες των ποταμιών που σχηματίστηκαν.

Όσο για την απαραίτητη υδραυλική μελέτη για την παροχέτευση των όμβριων υδάτων από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού δήλωσε πως «εκπονείται αυτή την περίοδο» συμπληρώνοντας ότι «έχει ήδη κατασκευαστεί φρεάτιο για πρώτη φορά».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ