Κορονοϊός – Pfizer: Δεν υπήρξαν αλλεργικές αντιδράσεις στις δοκιμές του εμβολίου


Η Pfizer κατά τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου είχε αποκλείει εθελοντές με ιστορικό αλλεργιών

Καθησυχαστικοί εμφανίστηκαν οι αξιωματούχοι της Pfizer ενώπιον της επιτροπή επιστημόνων της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), υπογραμμίζοντας ότι κατά τους εμβολιασμούς εθελοντών δεν παρατηρήθηκαν σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ο William Gruber, αντιπρόεδρος της κλινικής έρευνας και ανάπτυξης εμβολίων της αμερικανικής εταιρείας τόνισε χαρακτηριστικά ότι, «μεταξύ των 44.000 εθελοντών, δεν διαπιστώσαμε σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις».

«Στη διάρκεια των κλινικών δοκιμών, δεν έχουμε δει στοιχεία που να υποδηλώνουν ένδειξη, η οποία σχετίζεται με την αλλεργική αντίδραση στο εμβόλιο. Προφανώς γνωρίζουμε τη μελέτη σχετικά με τη χρήση στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε αναφορικά με τα περιστατικά αλλεργικών αντιδράσεων στην Μεγάλη Βρετανία.

Σημειώνεται ότι κατά την πρώτη ημέρα εμβολιασμών στη χώρα σε δυο περιπτώσεις, υπαλλήλων υγείας, που εμβολιάστηκαν, εμφανίστηκαν αλλεργικές αντιδράσεις. Πάντως σύμφωνα με την Pfizer κατά τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου είχαν αποκλειστεί εθελοντές με ιστορικό αλλεργιών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ