Λεύκανση δοντιών στο σπίτι: 2 φυσικοί τρόποι χωρίς χημικά


Το 2015, οι Αμερικανοί ξόδεψαν πάνω από 11 δισεκατομμύρια δολάρια για τη λεύκανση των δοντιών, συμπεριλαμβανομένων άνω των 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για προϊόντα λεύκανσης στο σπίτι. Υπάρχουν πολλά προϊόντα για να διαλέξετε για τη λεύκανση των δοντιών σας. Ωστόσο, τα περισσότερα προϊόντα λεύκανσης χρησιμοποιούν χημικές ουσίες για τη λεύκανση των δοντιών σας. Εάν θέλετε πιο λευκά δόντια, αλλά θέλετε επίσης να αποφύγετε τις χημικές ουσίες, αυτό το άρθρο παραθέτει επιλογές που είναι φυσικές και ασφαλείς.

Τι προκαλεί τα δόντια να φαίνονται κίτρινα;

Πολλοί παράγοντες προκαλούν τα δόντια να χάσουν τη φωτεινή, λευκή λάμψη τους. Ορισμένα τρόφιμα μπορούν να λεκιάσουν το σμάλτο σας, το οποίο είναι το πιο εξωτερικό στρώμα των δοντιών σας. Επιπλέον, η συσσώρευση πλάκας στα δόντια σας μπορεί να τα κάνει να φαίνονται κίτρινα. Αυτός ο τύπος αποχρωματισμού μπορεί συνήθως να αντιμετωπιστεί με τακτικές θεραπείες καθαρισμού και λεύκανσης. Ωστόσο, μερικές φορές τα δόντια φαίνονται κίτρινα επειδή το σκληρό σμάλτο έχει διαβρωθεί, αποκαλύπτοντας την οδοντίνη από κάτω. Η οδοντίνη είναι ένας φυσικά κίτρινος, οστικός ιστός που βρίσκεται κάτω από το σμάλτο.

Εδώ είναι 2 απλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να λευκάνετε τα δόντια σας.

1. Μπούκωμα με λάδι

Το μπούκωμα με λάδι είναι μια παραδοσιακή ινδική λαϊκή θεραπεία που προορίζεται για τη βελτίωση της στοματικής υγιεινής και την απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα. Η πρακτική περιλαμβάνει λάδι που μπουκώνετε στο στόμα σας για την απομάκρυνση των βακτηρίων, τα οποία μπορούν να μετατραπούν σε πλάκα και να κάνουν τα δόντια σας να φαίνονται κίτρινα. Παραδοσιακά, οι Ινδοί χρησιμοποιούσαν ηλιέλαιο ή σησαμέλαιο, αλλά οποιοδήποτε λάδι θα λειτουργήσει. Το λάδι καρύδας είναι μια δημοφιλής επιλογή γιατί έχει μια ευχάριστη γεύση και προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Το λάδι καρύδας έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε λαυρικό οξύ, το οποίο είναι γνωστό για την ικανότητά του να μειώνει τη φλεγμονή και να σκοτώνει τα βακτήρια.

2. Βούρτσισμα με μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα έχει φυσικές λευκαντικές ιδιότητες, γι’ αυτό είναι ένα δημοφιλές συστατικό στην εμπορική οδοντόκρεμα. Είναι ένα ήπιο λευκαντικό που μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των επιφανειακών λεκέδων στα δόντια. Επιπλέον, η μαγειρική σόδα δημιουργεί ένα αλκαλικό περιβάλλον στο στόμα σας, το οποίο εμποδίζει την ανάπτυξη βακτηρίων.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ