Γερμανία κορωνοϊός: Έρχονται νέα μέτρα – Μονόδρομος σκληρότερο lockdown

Γερμανία κορωνοϊός: Ο πρόεδρος των Γερμανών «Σοφών» της οικονομίας, Λαρς Φελντ, εκτιμά ότι θα υπάρξει μια νέα οικονομική ύφεση σε περίπτωση αυστηρότερων μέτρων για την καταπολέμηση του κορωνοϊού στη Γερμανία. Εν τούτοις, προέχει η υγεία. «Σε περίπτωση ενός εθνικού σκληρού lockdown επαπειλείται μια δεύτερη ύφεση. Αυτό, φυσικά, θα είχε συνέπειες στην περαιτέρω εξέλιξη της οικονομίας το 2021.

Ωστόσο, ίσως είναι απαραίτητο ένα σκληρό lockdown, αφού πρέπει να σταματήσουμε τη δυναμική της μόλυνσης. Αυτός είναι ο πιο σημαντικός στόχος», δήλωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων σε συνέντευξή του, η οποία θα δημοσιευθεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας «Mannheimer Morgen». Για τον Φελντ δεν υφίσταται σύγκρουση μεταξύ υγείας και οικονομίας. «Το πρόβλημα για την οικονομία δεν είναι τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κορωνοιού, αλλά είναι η ίδια η πανδημία. Η οικονομία θα πάει μια χαρά και πάλι όταν θέσουμε την πανδημία υπό έλεγχο», όπως τόνισε.

Δεν υπάρχει εναλλακτική από το σκληρό lockdown

Οι αριθμοί των κρουσμάτων κορωνοϊού των τελευταίων ημερών στη Γερμανία είναι ανησυχητικοί και δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στο σκληρό lockdown, δήλωσε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ (RKI), Λόταρ Βίλερ. Σύμφωνα με τον ίδιο, «η κατάσταση επιδεινώθηκε τις τελευταίες ημέρες. Οι αριθμοί των κρουσμάτων κορωνοϊού των τελευταίων ημερών είναι ανησυχητικοί. Το μερικό lockdown, το οποίο ισχύει από τις αρχές Νοεμβρίου, δεν αρκεί για την καταπολέμηση του κορωνοϊού και δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση από το σκληρό lockdown για την επιτυχή αναχαίτισή του.

Μείωση κατά 60% των επαφών στη Γερμανία

«Οι επαφές του πληθυσμού θα πρέπει να μειωθούν κατά τουλάχιστον 60%. Ο τρέχων περιορισμός κατά 40% είναι πολύ μικρός. Δεν υπάρχει ούτε και στην Γερμανία κάποια καλή εναλλακτική λύση από τη λήψη αυστηρότερων μέτρων», είπε ο Λόταρ Βίλερ σε συνέντευξη τύπου σήμερα το μεσημέρι. Ο πρόεδρος της RKI εκτιμά ότι μέχρι τώρα λιγότερο από το 10% των Γερμανών έχει ήδη μολυνθεί από τον κορωνοϊό. Θετικό ήταν περίπου το 1,5%, αλλά φυσικά υπάρχει και ένας άγνωστος αριθμός κρουσμάτων, διότι δεν έχουν κάνει όλοι οι πολίτες το διαγνωστικό τεστ.

Επίσης, «υπάρχουν περίπου διπλάσια κρούσματα σε οίκους ευγηρίας σε σύγκριση με την άνοιξη. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να περιορισθεί η εξάπλωση του ιού, μειώνοντας τις επαφές μεταξύ των ανθρώπων. Με ένα σκληρό lockdown, η Ιρλανδία και το Βέλγιο μείωσαν επιτυχώς τις επαφές κατά περισσότερο από 60% και έτσι μείωσαν και τις λοιμώξεις», τόνισε ο Λόταρ Βίλερ.

Ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γερμανία

Στα 23.679 -επίπεδα-ρεκόρ- έφθασαν το τελευταίο 24ωρο τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ οι νεκροί από τη νόσο Covid-19 στη Γερμανία κατά το ίδιο διάστημα ήταν 440, όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ».

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ