Lockdown Χριστούγεννα: Αντίστροφη μέτρηση για τις ανακοινώσεις – Τι ανοίγει και πότε


Σήμερα στις 11:00 το πρωί αναμένονται οι πολυαναμενόμενες ανακοινώσεις για το ποια ακριβώς μαγαζιά θα ανοίξουν και πότε, στο πλαίσιο ενός μικρού ανοίγματος τομέων της οικονομίας

Οι λοιμωξιολόγοι ήταν πολύ προσεκτικοί στις εισηγήσεις τους βάζοντας μπλόκο στο μαζικό άνοιγμα του λιανεμπορίου, με δεδομένα τα άσχημα επιδημιολογικά στοιχεία. Ενδεικτικά χθες ανακοινώθηκαν 1534 κρούσματα κορωνοϊού, 571 διασωληνωμένοι και 81 νεκροί.

Η κυβέρνηση δια του Στέλιου Πέτσα διαμήνυσε πως το άνοιγμα δεν θα είναι αυτό που περίμεναν πολλοί, και αυτή ακριβώς ήταν η εισήγηση των λοιμωξιολόγων. Συγκεκριμένα, ο κ. Πέτσας μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη θα προχωρήσουν στις σχετικές ανακοινώσεις.

Πού αίρεται το απαγορευτικό ενόψει Χριστουγέννων:

  • Κομμωτήρια 14/12, με διευρυμένο ωράριο και ραντεβού
  • Βιβλιοπωλεία, τα οποία πωλούν μόνο βιβλία και όχι άλλα είδη, 14/12
  • Εμπορικά με Click Away, ίσως από 13/12
  • Επίσης, πρόκειται να ανακοινωθεί παράταση του απαγορευτικού έως 21/12, ενώ περιορισμοί θα υπάρχουν και καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών.

Μεγάλος προβληματισμός υπάρχει στην κυβέρνηση για τις συγκεντρώσεις μέσα στα σπίτια τις ημέρες των εορτών, ωστόσο θα δοθούν διευκρινίσεις από τον κ. Πέτσα.

Τι προβληματίζει τους επιστήμονες

Πληροφορίες αναφέρουν πως τρεις είναι οι παράγοντες που προβλημάτισαν τους Επιστήμονες:

  • Το επιδημιολογικό φορτίο που επιμένει σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αναζωπυρώνεται κι όλας, όπως στη Δυτική Αττική
  • Η συνεχιζόμενη πίεση στο Σύστημα Υγείας και οι μεγάλοι αριθμοί διασωληνωμένων
  • Το αρνητικό τεστ με τα εποχικά καταστήματα και συνολικά με την πώληση εποχικών ειδών. Οι ουρές στα σούπερ μάρκετ και στα καταστήματα ήταν μεγάλες

Επιφυλακτικός όσον αφορά την επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας στο λιανεμπόριο εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος τόνισε πως «η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων δεν είναι τέτοια που να δικαιολογεί το άνοιγμα της αγοράς».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ