Γεωργιάδης: Click away μόνο σε καταστήματα που έχουν είσοδο στον δρόμο


Γεωργιάδης: Click away μόνο σε καταστήματα που έχουν είσοδο στον δρόμο.  Στο click away δεν θα μπορέσουν να ενταχθούν όλα τα καταστήματα, παρά μόνο όσα έχουν είσοδο στον δρόμο, ξεκαθάρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης εν αναμονή των ανακοινώσεων για το άνοιγμα.

To clic away είναι μια διεθνής πρακτική που εφαρμόζεται από πολλές χώρες, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του καταναλωτικού κοινού. Με το «click away» ο καταναλωτής μπορεί να παραγγείλει όσα επιθυμεί από το εκάστοτε κατάστημα, η παραγγελία του θα ετοιμάζεται και έπειτα θα μπορεί να την παραλαμβάνει από έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο του καταστήματος, έτσι ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Διευκρινίσεις για τα μέτρα που θα ισχύσουν εν όψει των εορτών και το άνοιγμα ορισμένων επιχειρήσεων αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Στέλιος Πέτσας. Εν όψει των ανακοινώσεων, ο υπουργός Ανάπτυξης επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως τα μέτρα θα έχουν μια χρονική διάρκεια προκειμένου να μπορέσει να μπει τέλος στα σενάρια που κυκλοφορούν και προκαλούν σύγχυση. «Θα υπάρξει ρύθμιση για να τη δίκαιη λειτουργία χονδρικής και λιανικής» σημείωσε επίσης ο κ. Γεωργιάδης, ξεκαθαρίζοντας ότι τα εμπορικά κέντρα δεν θα λειτουργήσουν.  Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε επίσης πως τα μέτρα που θα ανακοινωθούν είναι αυτά με το μικρότερο δυνατό ρίσκο, υπενθυμίζοντας ότι «ο ιός μεταδίδεται από την κινητικότητα των ανθρώπων».

«Εμείς στο υπουργείο δουλεύαμε κάποια σενάρια. Ήμασταν προετοιμασμένοι και για το σενάριο, στο οποίο καταλήξαμε. Οι λοιμωξιολόγοι μας έκαναν αναλυτική παρουσίαση με βάση τα σενάρια που είχαμε καταρτίσει» τόνισε ο υπουργός σημειώνοντας ότι η εισήγηση των ειδικών δεν ήταν αυτή που θα ήθελε, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός. Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι τα μέτρα που ανακοινώνονται θα έχουν μια χρονική διάρκεια ικανή να βάλει τέλος στην καθημερινή σεναριολογία που προκαλεί σύγχυση. Ο υπουργός τόνισε ότι θα υπάρξει ρύθμιση για να τη δίκαιη λειτουργία χονδρικής και λιανικής, ενώ ξεκαθάρισε ότι τα εμπορικά κέντρα δεν μπορούν να λειτουργήσουν.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ