Click away – Παπαθανάσης: Πώς θα λειτουργήσει το νέο σύστημα για τα καταστήματα


Κορονοϊός: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για άνοιγμα των κομμωτηρίων τις επόμενες ημέρες άφησε πριν από λίγο ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στον Real Fm, τόνισε ότι τα κομμωτήρια θα ανοίξουν για «περιορισμένες δραστηριότητες» και με αυστηρά μέτρα προστασίας, ενώ για περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά στο τρόπο και τον χρόνο παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που θα γίνουν στις 11 π.μ. από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιος Πέτσα και τον υπουργό Ανάπτυξης και επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Σχετικά με τη λύση του click away που -όπως όλα δείχνουν- έχει επιλεγεί για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα, ο κ. Παπαθανάσης επεσήμανε πως το μέτρο προϋποθέτει ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής παραγγελίας και έκδοσης του σχετικού παραστατικού αγοράς με το οποίο μάλιστα ανά χείρας θα πηγαίνει ο καταναλωτής στο φυσικό κατάστημα για να παραλάβει το προϊόν. Εννοείται πως δεν θα επιτρέπεται η είσοδός του καταναλωτή στο κατάστημα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, δεν αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες αναφορικά με το ποια εμπορικά καταστήματα θα ανοίξουν με click away, αν και άφησε να εννοηθεί πως η αγορά θα επανεκκινήσει κατά τα πρότυπα του Μαρτίου και πως το μέτρο των sms θα εξακολουθήσει να ισχύει.

Επίσης, όπως όλα δείχνουν, το όποιο άνοιγμα της αγορά θα γίνει με προσεκτικά βήματα, καθώς ο κ. Παπαθανάσης υπογράμμισε τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων και την αυξημένη πληρότητα στις ΜΕΘ.

Για την εστίαση ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να ανοίξει μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

Αναφερόμενος στη διάσταση απόψεων μεταξύ των επιδημιολόγων ο κ. Παπαθανάσης επεσήμανε ότι η απόφαση της επιτροπής ελήφθη κατά πλειοψηφία, ενώ η πολιτική απόφαση -η οποία θα ανακοινωθεί σε λίγο- ελήφθη από τον πρωθυπουργό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ