Παλεύω για να συγκεντρωθώ: Πώς να βελτιώσετε την προσοχή σας [pic, vid]

Παλεύω για να συγκεντρωθώ: Πώς να βελτιώσετε την προσοχή σας. Αν το μυαλό σου φύγει πριν τελειώσεις την ανάγνωση αυτής της πρότασης, δεν είσαι μόνος. Μήνες μετά την πανδημία του COVID-19, πολλοί από εμάς ακόμα μαθαίνουμε να ζούμε με ένα περιβάλλον γεμάτο άγχος, άγχος, φόβο, θλίψη και θυμό.

Για πολλούς ανθρώπους — ειδικά εκείνους που αναρρώνουν από τον ιό ή κάνουν δουλειά και φροντίζουν τα παιδιά — η εγκεφαλική ομίχλη και η έλλειψη προσοχής αποτελούν παράπλευρες ζημιές. Σε πρόσφατη έρευνα 300 Αμερικανών εργατών, το 40% περίπου ανέφερε ότι αισθάνεται λιγότερο παραγωγικός από το συνηθισμένο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

 

Ο Todd Braver, καθηγητής Ψυχολογίας και Επιστημών εγκεφάλου, Ακτινολογίας και Νευροεπιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον στο St. Louis, λέει ότι αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι η συγκέντρωση, η μνήμη και η γνώση υποφέρουν όταν οι άνθρωποι είναι υπό πίεση και άγχος, και αυτό είναι ιδιαίτερα αληθές όταν χτίζεται για μήνες, λέει ο Braver. Ο εγκέφαλος είναι καλός στο να ανταποκρίνεται σε μικρές εκρήξεις άγχους, αλλά δεν είναι τόσο καλός στο να λειτουργεί υπό συνεχή πίεση χαμηλής ποιότητας.  “Οι εγκέφαλοί μας είναι καλωδιωμένοι ώστε να είναι σε εγρήγορση σχετικά με αυτή την πιθανή απειλή, έτσι ώστε να χρησιμοποιούν τους ίδιους πόρους που μπορεί να χρειαστούμε…για επαγγελματικές ή κοινωνικές αλληλεπιδράσεις”, λέει ο καθηγητής. Ακόμα και αν συμβαίνει υποσυνείδητα, “εκτρέπεις μέρος της ικανότητάς σου να προσπαθήσεις να αντιμετωπίσεις το άγχος.”

Πρώτον, χαλαρώστε λίγο. Μια ιστορική πανδημία είναι απίθανο να γίνει η πιο παραγωγική περίοδος της ζωής σας, ούτε πρέπει να αισθάνεστε πίεση να την κάνετε να γίνει έτσι. Λάβετε αυτές τις συμβουλές ως οδηγίες για την ολοκλήρωση της εργασίας και των υποχρεώσεων ζωής όσο καλύτερα μπορείτε υπό δύσκολες συνθήκες—όχι ως κλήση για να κάνετε περισσότερα από όσα πρέπει. Ο καθορισμός συγκεκριμένων στόχων μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη αυτού. Διαλείμματα, ιδανικά σε εξωτερικό χώρο. Η λήψη διαλειμμάτων που σας αποσπούν πλήρως από την εργασία μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτού.

“Χτίζοντας την εστίαση”

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ