Κινέζικο εμβόλιο: 86% αποτελεσματικό [pic,vid]

Κινέζικο εμβόλιο: 86% αποτελεσματικό. Το κρατικά υποστηριζόμενο από το κράτος εμβόλιο του κορωνοϊού της Κίνας προστατεύει κατά 86% τους ανθρώπους κατά του Covid-19 σε δοκιμές που διεξήχθησαν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης,  προσδίδοντας αξιοπιστία στο γρήγορα ανεπτυγμένο εμβόλιο που το Πεκίνο σκοπεύει να διανείμει σε όλο τον αναπτυσσόμενο κόσμο.

Τα στοιχεία προκύπτουν από δοκιμές που περιλάμβαναν 31.000 εθελοντές στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι οποίες διαπίστωσαν ότι το εμβόλιο ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικό στην πρόληψη μέτριων και σοβαρών περιπτώσεων Covid-19 και δεν εκδήλωσε σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια, σύμφωνα με την έκθεση, η οποία ανέφερε το υπουργείο Υγείας και Πρόληψης της χώρας.

Αυτό αναμένεται να ανοίξει το δρόμο για πλήρη δημόσια χρήση του εμβολίου και επαναλειτουργία της εθνικής οικονομίας του Κόλπου, ανέφερε το υπουργείο. Σε πρώιμη ένδειξη για το πώς το εμβόλιο θα μπορούσε να αλλάξει το παιχνίδι, αξιωματούχοι του Αμπού Ντάμπι δήλωσαν ότι θα αρχίσουν να συνεργάζονται με τις τοπικές αρχές για να “συνεχίσουν όλες τις δραστηριότητες εντός δύο εβδομάδων”, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών, τουριστικών και πολιτιστικών επιχειρήσεων.

 

Η αρχή δημόσιας υγείας των Εμιράτων δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αιτήματα για σχόλια, αλλά ένα καταγεγραμμένο μήνυμα προσέφερε την επιλογή να κλείσει ραντεβού προκειμένου να λάβει τη δόση στα κέντρα πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης. Αναπτυγμένο  από τη μονάδα Sinopharm China National Biotec Group Co., το εμβόλιο έχει ήδη χορηγηθεί σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που έχουν λάβει επείγουσα άδεια στην Κίνα, αλλά δεν έχει ακόμη λάβει έγκριση δημόσιας χρήσης από οποιαδήποτε ρυθμιστική αρχή για τα φάρμακα. Η CNBG δεν απάντησε αμέσως στις αιτήσεις για σχολιασμό.

Με ποσοστό αποτελεσματικότητας 86%, το εμβόλιο θα πληρούσε σχεδόν την υψηλή τιμή που είχαν θέσει οι δυτικοί πρωτοπόροι, αλλά οι εταιρείες αυτές έχουν αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες. Είναι μέρος της υπόσχεσης του Προέδρου Xi Jinping να κάνει όλους τους Κινέζους εμβολιασμούς “παγκόσμιο δημόσιο καλό” ως μέρος της προσπάθειας για την αποκατάσταση της εικόνας της ασιατικής χώρας μετά την εμφάνιση της πανδημίας από την πόλη της Wuhan.

Το χρονικό της δημιουργίας του κινεζικού εμβολίου

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ