Lockdown μέτρα Χριστούγεννα: Με click away το λιανεμπόριο – Ανοίγουν Δευτέρα κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία


Τα μέτρα που θα ισχύσουν εν όψει των εορτών, παρουσιάζονται αυτή την ώρα από την κυβέρνηση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  Στέλιος Πέτσας μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, θα ανακοινώσουν ποια καταστήματα και με ποιο τρόπο θα λειτουργήσουν.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας:

Αναστέλλεται το λιανεμπόριο σε όλη την Επικράτεια.

Από την Κυριακή θα επιτρέπεται η μετάβαση του πελάτη στα καταστήματα μέσω του clickaway.

Ανοίγουν τα κομμωτήρια από την Δευτέρα 14/12/2020.

Ανοίγουν τα βιβλιοπωλεία από την Δευτέρα 14/12/2020.

Ανοίγουν οι εκκλησίες ανήμερα τα Χριστούγεννα και τα Φώτα με 9 άτομα στις εκκλησίες και 25 ατόμων στους μητροπολιτικούς ναούς.

Δεν θα γίνει αγιασμός των υδάτων.

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ και μένουν τα sms.

Με το 2 θα πηγαίνουμε για τα ψώνια και στα κομμωτήρια.

3 οι ημέρες καραντίνας για όσους έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει βαρύ, λέγοντας ότι δεν πέφτουν τα κρούσματα και δεν αποφορτίζονται οι ΜΕΘ. «Καταστάσεις συνωστισμού όπως αυτές στη Γαλλία και την  Αγγλία  δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές» υπογράμμισε.

Σημειώνεται ότι, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων εισηγείται στην κυβέρνηση το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των συνοικιακών βιβλιοπωλείων εν όψει των Χριστουγέννων, ενώ για τα υπόλοιπα καταστήματα συστήνει να λειτουργήσουν μόνο με click away.Επίσης, εισηγούνται την επαναλειτουργία των ανθοπωλείων μόνο με delivery. Σχετικά με την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων η ημερομηνία παραμένει ανοιχτή και την απόφαση θα λάβει η κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ