ΗΠΑ κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τους 292.000 θανάτους-Εκτός ΜΕΘ οι πολίτες [pic,vid]


ΗΠΑ κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τους 292.000 θανάτους – Εκτός ΜΕΘ οι πολίτες. Μια μέρα μετά την αναφορά περισσότερων από 3.000 θανάτων από COVID-19, οι ΗΠΑ ξεπέρασαν τους 292.000 θανάτους, αρκετές εκατοντάδες περισσότερους από τον αριθμό των θανάτων στο πεδίο μάχης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με το Υπουργείο Βετεράνων των ΗΠΑ.

Ωστόσο, ο Δρ. Robert Redfield, Διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων δήλωσε ότι το εμβόλιο δεν θα βοηθήσει άμεσα, προειδοποιώντας ότι η ημερήσια καταμέτρηση θανάτων της χώρας πιθανότατα να ανταγωνιστεί εθνικές τραγωδίες όπως οι τρομοκρατικές επιθέσεις 9/11 και το Περλ Χάρμπορ (Ιαπωνική αεροπορική επίθεση) για μήνες. Νέες μολύνσεις αναπτύσσονται, με μερικά νοσοκομεία να μην διαθέτουν κρεβάτια, προκαλώντας εντολές παραμονής στο σπίτι σε κάποια μέρη και εντολές για χρήση  μάσκας σε 38 πολιτείες.

 

Πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ δείχνουν ότι τουλάχιστον 200 νοσοκομεία βρίσκονταν σε κατάσταση πληρότητας την προηγούμενη βδομάδα, με το 1/3 όλων των νοσοκομείων, πάνω από το 90% όλων των κλινών της ΜΕΘ, να είναι κατειλημμένα. Οι ασθενείς με κορωνοϊό κατέλαβαν το 46% όλων των στελεχωμένων κλινών ΜΕΘ – από 37% την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Οι νοσηλείες στις ΗΠΑ ανήλθαν σε ρεκόρ 107.248 την Πέμπτη (10/12), σύμφωνα με το Covid Tracking Project.
Γιατροί αναφέρουν ότι οι αριθμοί θα συνεχίσουν να επιδεινώνονται, καθώς η προβλεπόμενη αύξηση μετά τη γιορτή των “Ευχαριστιών” έχει οδηγήσει σε ευρύτατες μολύνσεις και ρεκόρ νοσηλειών και θανάτων. “Τα πράγματα είναι πραγματικά άσχημα”, δήλωσε ο Δρ. Ashish Jha, κοσμήτορας της Brown University School of Public Health.

Η χθεσινή ημέρα ήταν ελπιδοφόρα καθώς η Επιτροπή της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ συνέστησε την έγκριση εμβολίου Covid- 19 για χρήση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Αλλά είναι επίσης μια μέρα καταστροφικής απώλειας. Ο ημερήσιος φόρος αίματος από το Covid-19 ανήλθε σε ρεκόρ 3.124 την Τετάρτη (10/ 12), σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Οι σύμβουλοι εμβολίων για την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ συνέστησαν την επείγουσα χρήση του εμβολίου Pfizer/BioNTech, το οποίο έχει δείξει υψηλά ποσοστά αποτελεσματικότητας σε μια κλινική δοκιμή.

Στις Η.Π.Α οι ασθενείς “νοσηλεύονται” εκτός νοσοκομείου σε αντίσκηνα, με τα νοσοκομεία να παρουσιάζουν πληρότητα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ