Φρόντισε τον εαυτό σου: Τι να κάνεις όταν θέλεις να μιλήσεις σε κάποιον


Φρόντισε τον εαυτό σου: Τι να κάνεις όταν θέλεις να μιλήσεις σε κάποιον. Ό,τι κι αν περνάς αυτή τη στιγμή, η σύνδεση και η επικοινωνία με τους άλλους είναι το κλειδί για να ζεις καλά. 

Ειδικά αν παλεύεις με μια ασθένεια, κατάθλιψη, εθισμό, την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, ή ακόμα και με τη μοναξιά. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να ξέρεις τι να κάνεις και πού να κοιτάς όταν πρέπει να μιλήσεις. Το να προσπαθείς να καλύψεις τα συναισθήματά σου, να σφίξεις τα δόντια σου και να προχωρήσεις μόνος σου, δεν είναι ποτέ αποτελεσματικό. Στην πραγματικότητα, η αίσθηση σας και τα συναισθήματά σας υπάρχουν είτε μιλάτε για αυτά είτε όχι. Δεν πρόκειται να φύγουν απλά επειδή τους αγνοείτε.

Η επικοινωνία με έναν άνθρωπο όχι μόνο παρέχει σύνδεση, άνεση και κατανόηση, αλλά προσφέρει και  ευκαιρίες για να ανταλλάξεις κοινές εμπειρίες, καθώς και να αποτρέψεις τη μοναξιά και την απομόνωση. Κατά συνέπεια, η συνομιλία με άλλο άτομο ανακουφίζει από το άγχος και βοηθά στη δημιουργία φιλιών και συνδέσεων. Η συζήτηση με άλλους βοηθάει επίσης στη λήψη αποφάσεων και σας επιτρέπει να επεξεργαστείτε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας. Σας εκθέτει σε νέες προοπτικές και ιδέες.

 

 

Επιπλέον, η έρευνα δείχνει ότι η ύπαρξη ισχυρών κοινωνικών δεσμών, ή ανθρώπων με τους οποίους μπορείς να μιλήσεις, συνδέεται με μια μακρύτερη ζωή. Αντίθετα, η κοινωνική απομόνωση και η μοναξιά συνδέονται με την κατάθλιψη, τα φτωχότερα αποτελέσματα της υγείας και τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου. Το  να έχεις μια ποικιλία κοινωνικών σχέσεων- ή με τα άτομα με τα οποία μπορείς να μιλήσεις- μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους καθώς και των κινδύνων που σχετίζονται με την καρδιά. Επομένως, είναι σημαντικό να βρεις ανθρώπους με τους οποίους μπορείς να μοιραστείς πράγματα.

  • Δημιουργία λίστας κοινωνικών επαφών
  • Συμμετοχή σε ηλεκτρονικό φόρουμ ή συνομιλία
  • Συμμετοχή σε ομάδα υποστήριξης
  • Συνεργάσου με έναν θεραπευτή (ψυχολόγο κ.α)
  • Επισκεφθείτε ένα χώρο λατρείας

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ