Banksy: Το νέο εντυπωσιακό έργο του σε τοίχο στο Μπρίστολ


Ο αγνώστου ταυτότητας καλλιτέχνης δρόμου Banksy επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται πίσω από τη νέα τοιχογραφία στο Μπρίστολ, που απεικονίζει μια ηλικιωμένη γυναίκα να φτερνίζεται και να φεύγει από το στόμα της η μασέλα της.

Η τοιχογραφία έχει τον πολύ κατάλληλο τίτλο «Aachoo !!» (Αψού) και έχει ζωγραφιστεί στην πλευρά ενός ημιτελούς σπιτιού στο Τότερντάουν. Τα αποκαλυπτήριά της έγιναν την Πέμπτη το πρωί και βέβαια όλα σε αυτήν φώναζαν ότι ο Banksy θα εμφανιζόταν από στιγμή σε στιγμή…

Η γυναίκα φοράει μαντίλα στα μαλλιά της και κρατάει ένα μαντήλι, ενώ το μπαστούνι και η τσάντα της πέφτουν καθώς χάνει και την τεχνητή οδοντοστοιχία της από το δυνατό φτέρνισμα.

Ο Banksy, όπως το συνηθίζει, επιβεβαίωσε στον ιστότοπό του και στο λογαριασμό του στο Instagram το απόγευμα της Πέμπτης ότι το έργο είναι δικό του. Η οδός Βέιλ, στην οποία βρίσκεται το έργο, είναι διάσημη ως ο πιο απότομος σε κλίση δρόμος της Αγγλίας.

https://www.instagram.com/p/CIn6guyMPeS

Ο Φρεντ Λούσμορ, ο οποίος μέχρι πρόσφατα νοίκιαζε ένα δωμάτιο στο σπίτι που φιλοξενεί το έργο τέχνης, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων PA Media ότι ο ίδιος είχε καλύψει το έργο, όταν αυτό εμφανίστηκε, προκειμένου να το προστατεύσει.

«Οι άνθρωποι θα το κατέστρεφαν. Ευτυχώς έχουμε ένα εργαστήριο και βρήκαμε ένα τεράστιο ακρυλικό κομμάτι», είπε και πρόσθεσε πως το έργο ήταν υπέροχο και πολύ επίκαιρο.

Την Πέμπτη, αρκετοί άνθρωποι πήγαν στο σημείο για να δουν και να φωτογραφίσουν την τοιχογραφία. Ο Τζέισον Μπάρτλετ, ο οποίος μεγάλωσε στη γειτονιά είπε στο BBC: «Το άκουσα στις ειδήσεις και σκέφτηκα ότι πρέπει να πάω να το δω. Θα έχει ενδιαφέρον για τον ιδιοκτήτη του σπιτιού».

Δεν είναι το πρώτο έργο του Banksy που κάνει την εμφάνισή του κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τον περασμένο Οκτώβριο, ο καλλιτέχνης επιβεβαίωσε ότι μια τοιχογραφία στο Λέντον του Νότινγχαμ που απεικόνιζε ένα κορίτσι που κάνει χούλα-χουπ με ένα λάστιχο ποδηλάτου είναι δικό του έργο. Λίγο αργότερα, άγνωστοι έκλεψαν το ποδήλατο που ο καλλιτέχνης είχε τοποθετήσει δίπλα στην τοιχογραφία…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ