Κολπικός οργασμός: Είναι φυσιολογικό να μην έχω

Κολπικός οργασμός: Είναι φυσιολογικό να μην έχω; Η προβληματική αντίληψη ότι ο κολπικός οργασμός είναι η συνήθης εμπειρία σεξουαλικής ευχαρίστησης για όλες τις γυναίκες, μπορεί να αποδοθεί στον Sigmund Freud, τουλάχιστον εν μέρει.

Ο Freud πίστευε ότι ο οργασμός μόνο από την κολπική διέγερση (δηλαδή με κολπικό οργασμό) ήταν πιο ώριμος από τον οργασμό από την κλειτοριδική διέγερση. Το να χρειάζεται ή να θέλει να διεγείρει αυτά τα “αρσενικά” μέρη για ευχαρίστηση ήταν λιγότερο θηλυκό γι’ αυτόν, και έτσι λιγότερο ώριμο. Σήμερα, γνωρίζουμε ότι οι πεποιθήσεις του Φρόιντ για τη σεξουαλική απόλαυση βασίστηκαν σε εσφαλμένη συλλογιστική και ετεροσεξιστικές υποθέσεις. Η έρευνα έχει δείξει σαφώς ότι τα άτομα που έχουν κλειτορίδα και/ή κολπικό οργασμό, παρουσιάζουν μεγάλες διακυμάνσεις.

Ο κολπικός οργασμός δεν είναι διαθέσιμος για όλες τις γυναίκες και όσες δεν βιώνουν κολπικό οργασμό δεν είναι ούτε λίγο ούτε πολύ ώριμοι από εκείνες που έχουν. Ο κολπικός οργασμός επίσης δεν είναι μύθος. Οι άνθρωποι που βιώνουν οργασμούς μόνο από την κολπική διέγερση μπορεί να μην είναι στην πλειοψηφία τους, αλλά υπάρχουν. Η σεξουαλική απόλαυση έχει τόσες μορφές όσες και οι άνθρωποι και αντίστοιχα υπάρχουν τόσες απαντήσεις στον ορισμό του σεξ. Είναι, κατά κάποιον τρόπο, σχεδόν εξίσου δύσκολο να οριστεί η λέξη οργασμός. Οι οργασμοί μπορούν να συμβούν πολλές φορές σε σεξουαλική επαφή, μόνο μία φορά ή καθόλου. Οι οργασμοί μπορούν επίσης να συμβούν χωρίς σεξουαλική διέγερση ή μόνο ως ανταπόκριση σε συγκεκριμένους τύπους διέγερσης.

Όταν συζητούνται τα είδη οργασμού που βιώνουν τα άτομα στα οποία έχουν γεννηθεί  γυναίκες, μερικές φορές διακρίνουν μεταξύ κλειτοριδικού και κολπικού οργασμού. Ο κλειτοριδικός οργασμός είναι ένας οργασμός που συμβαίνει μετά τη διέγερση της κλειτορίδας (για παράδειγμα, μέσω του σεξ με το χέρι ή του στοματικού σεξ). Ο κολπικός οργασμός είναι ένας οργασμός που προκύπτει από τη διέγερση του κόλπου, συνήθως κατά τη διάρκεια κολπικής επαφής. Μερικοί άνθρωποι έχουν έναν τύπο οργασμού, κάποιοι τον άλλο, κάποιοι μπορούν να προκαλέσουν οργασμό και με τους δύο τρόπους, και κάποιοι δεν μπορούν να προκαλέσουν καθόλου.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ