Φοβία για τα διαγωνίσματα: Συμπτώματα και αιτίες


Φοβία για τα διαγωνίσματα: Συμπτώματα και αιτίες. Η δοκιμαστική φοβία είναι πολύ συχνή στους μαθητές. Εάν δεν αντιμετωπιστεί σωστά, μπορεί να αποτρέψει την πρόοδο σε επαγγελματικό και εργασιακό επίπεδο.

Ο όρος (τεστοφοβία)  αποτελείται από τις λέξεις test, που προέρχεται από τα αγγλικά και σημαίνει εξέταση, και την ελληνική λέξη  που σημαίνει φόβος. Επομένως, το νόημά του είναι σαφές, είναι ένας παράλογος, επίμονος και πολύ έντονος φόβος για εξετάσεις /αξιολόγηση. Υποφέρετε από αυτό ή γνωρίζετε κάποιον που πάσχει από αυτό; Θα σας πούμε τα πάντα για την τεστοφοβία, συμπεριλαμβανομένων των συμπτωμάτων της και των πιο συχνών μορφών παρέμβασης.

Τα πιο συνηθισμένα και χαρακτηριστικά είναι: ζάλη, ταχυκαρδία, εφίδρωση, αίσθημα ασφυξίας, αίσθημα παλμών, αύξηση της αρτηριακής πίεσης, γαστρεντερικά προβλήματα, έντονη δυσφορία που μπορεί να οδηγήσει το άτομο να πιστεύει ότι έχει εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή ή ακόμα και ότι πρόκειται να πεθάνει. Υπάρχει επίσης η εκτέλεση πράξεων για να αποφευχθεί η υποβολή του τεστ. Η φοβία είναι ένας έντονος φόβος που ανταποκρίνεται στην πρόβλεψη ενός κινδύνου, ακόμη και αν είναι απίθανο ή αμελητέο σε αντικειμενικούς όρους. Σε αυτήν την περίπτωση, η συνεχής αποτυχία ή αποτυχίες σε παρόμοιες καταστάσεις αξιολόγησης μπορούν να λειτουργήσουν ως ενισχυτές του φόβου.

Μπορεί επίσης να οφείλεται στο γεγονός ότι το άτομο έχει φόβο αποτυχίας ή ότι στο περιβάλλον του οι προσδοκίες είναι πολύ υψηλές. Συνήθως εκδηλώνεται όταν ξεκινά το στάδιο των ενηλίκων, αν και προέρχεται από την παιδική ηλικία, και ορισμένες περιπτώσεις μπορεί ακόμη και να εμφανιστούν σε αυτό το στάδιο. Οι φοβίες έχουν μια θεραπεία. Αυτό γίνεται χρησιμοποιώντας διάφορες στρατηγικές που βοηθούν το άτομο να μειώσει τον φόβο, το άγχος και την ταλαιπωρία που προκαλούν κάθε φορά που πρέπει να αντιμετωπίσει την κατάσταση που την προκαλεί. Η μέθοδος χρησιμοποιεί περισσότερο την έκθεση : τόσο επανειλημμένα αντιμετωπίζουμε το φοβισμένο ερέθισμα, με ελεγχόμενο τρόπο έως ότου η ένταση του χαμηλότερου φόβου και όσοι υποφέρουν μπορούν να κυριαρχήσουν.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ