Γιόγκα, Τάι Τσι: Υπεύθυνα για συναισθηματική ανακούφιση των Βετεράνων


Γιόγκα, Τάι Τσι: Υπεύθυνα για συναισθηματική ανακούφιση των Βετεράνων. Τα φυσικά και νευρολογικά οφέλη των συμπληρωματικών και ολοκληρωμένων θεραπειών (CIH) είναι ευρέως γνωστά, αλλά η εφαρμογή τους στη θεραπεία των βετεράνων μόλις αρχίζει να γίνεται κατανοητή.

Πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε σε ειδικό τεύχος της Ιατρικής Περίθαλψης έδειξε ότι η γιόγκα, το τάι τσι τσουάν και ο διαλογισμός ενδέχεται να βελτιώσουν την ψυχική και σωματική υγεία των βετεράνων που λαμβάνουν περίθαλψη μέσω του Υπουργείου Βετεράνων (VA). Η μελέτη αυτή αποτελεί μόνο ένα παράδειγμα από τις πολυάριθμες ερευνητικές πρωτοβουλίες που ερευνούν τη χρησιμότητα αυτών των θεραπειών για την προώθηση της ευημερίας των βετεράνων. Τα ευρήματα αυτά θα μπορούσαν να ενημερώσουν τις νέες στρατηγικές και τα πρωτόκολλα θεραπείας για τη περίθαλψη των μεγαλύτερων ηλικιών, προωθώντας έτσι την ευρεία χρήση συμπληρωματικών και εναλλακτικών θεραπειών σε κέντρα VA σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι βετεράνοι αποτελούν περίπου το 6% του πληθυσμού των ΗΠΑ, ή περίπου 20 εκατομμύρια άτομα, και αυτό δεν περιλαμβάνει καν τα σχεδόν 1,3 εκατομμύρια άτομα που είναι ενεργά μέλη της υπηρεσίας απασχόλησης. Κάθε ένα από αυτά τα άτομα φέρει μαζί του ένα μοναδικό σύνολο τραυματισμών ή τραυμάτων—συχνά παρακωλύοντας την ικανότητά του να ζει φυσιολογική ζωή.  Ορισμένες από τις πιο διαδεδομένες ιατρικές καταστάσεις που επηρεάζουν τον πληθυσμό αυτό είναι η διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD) και ο χρόνιος πόνος, αλλά λόγω της διακριτής φύσης κάθε μεμονωμένης περίπτωσης, ο δρόμος προς την ανάρρωση σπάνια είναι σαφής.

Το πρόβλημα αυτό αποτελεί σαφή παράγοντα στη μέση της ευρύτερης επιδημίας οπιοειδών της Αμερικής, στην οποία ο εθισμός και η υπερδοσολογία αποτελούν πολύ πραγματικές απειλές. Έτσι, η επένδυση στην έρευνα για εναλλακτικές θεραπείες, δηλαδή τις συμπληρωματικές και ολοκληρωμένες θεραπείες υγείας (CIH), έχει καταστεί ύψιστη προτεραιότητα. Όταν αυτές οι θεραπείες συνταγογραφούνται σε συνδυασμό με την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή και άλλα βασικά πρωτόκολλα θεραπείας, έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τις ζωές των ανθρώπων προς το καλύτερο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ