Ελληνοτουρκικά: Αυτοί «κάλυψαν» τον Ερντογάν – Έτσι απέφυγε τις κυρώσεις ο Σουλτάνος


Σύμφωνα με το EURACTIV, Γερμανία και Βουλγαρία ήταν οι καθοριστικές χώρες στο να μην επιβληθούν ευρωπαϊκές κυρώσεις στην Τουρκία.

Η Γερμανία και η Βουλγαρία ήταν οι δυο χώρες της ΕΕ που τάχθηκαν ανοικτά κατά της επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία στη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Euractiv.com

Όπως ανέφεραν οι διπλωματικές πηγές, «η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ ήταν οι ηγέτες της ΕΕ που τάχθηκαν ανοικτά κατά των κυρώσεων στην Άγκυρα».

Κατά των κυρώσεων ήταν και άλλες χώρες, όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Μάλτα και η Ουγγαρία, ωστόσο δεν το εξέφρασαν ανοικτά, συμπλήρωσαν οι πηγές.

Αντιθέτως, η Αυστρία υποστήριξε τις κυρώσεις, ενώ η Γαλλία, η οποία ζητούσε σκληρή αντίδραση από την ΕΕ, φέρεται πως «κατέβασε τόνους» στη ρητορική της κατά τη διάρκεια της συνόδου.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής για την Τουρκία, οι ηγέτες της ΕΕ καταδίκασαν την επιθετικότητα και τις μονομερείς δράσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο. Ωστόσο, στην πράξη, τήρησαν μια ήπια στάση, δίνοντας στην Άγκυρα μία περίοδο χάριτος τριών μηνών.

Συγκεκριμένα, αποφάσισαν να προσθέσουν νέα ονόματα ατόμων και εταιρειών στη λίστα που υπάρχει επί του παρόντος για τις «μη εξουσιοδοτημένες» γεωτρήσεις της Τουρκίας. Ωστόσο, οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί μέχρι στιγμής είχαν μικρές επιπτώσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ