Κορωνοϊός Παπαευαγγέλου ενημέρωση: Οι κόποι μας είχαν αποτέλεσμα


Συνεχίζεται η μείωση των νέων κρουσμάτων κάθε ημέρα και ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων είναι 1.500. Για τις νέες εισαγωγές είπε ότι πλέον ανέρχονται σε περίπου 320 κάθε μέρα ενώ πριν 2 εβδομάδες ανέρχονταν σε 450 την ημέρα. Επίσης, είναι σχετικά λιγότερα τα κρούσματα σε ασθενείς άνω των 65, γεγονός ευοίωνο γιατί όπως είπε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου,  ξέρουμε ότι η σοβαρή νόσηση και η απώλεια ζωής σχετίζεται με τη μεγάλη ηλικία.Η πίεση, όμως  στις ΜΕΘ της Βόρειας Ελλάδας συνεχίζεται καθώς και ο αυξημένος αριθμός νεκρών, είπε η καθηγήτρια σημειώνοντάς ότι είναι αισθητή η μείωση κρουσμάτων αλλά επίσης σαφές δείγμα πως τα μέτρα μετά το δεύτερο λοκνταουν δεν τηρήθηκαν απ’ όλους, τόνισε.

«Οι κόποι μας είχαν αποτέλεσμα…»

Αυτή τη εβδομάδα -σύμφωνα με την καθηγήτρια- παρατηρείται σταθεροποίηση των πιο σκληρών δεικτών, δηλαδή των διασωληνωμένων και των νεκρών.Νέες εισαγωγές, περίπου 320 κάθε μέρα, ενώ πριν από δύο εβδομάδες είχαμε 450 εισαγωγές κάθε μέρα.«Οι κόποι όλων μας είχαν αποτέλεσμα» τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου.Ωστόσο, δύο βασικοί λόγοι συνεχίζουν να προβληματίζουν την επιτροπή για άρση μέτρων:

  • Ιδιαίτερα ψηλή πληρότητα των ΜΕΘ μέχρι και σήμερα
  • Μεγάλος αριθμός ενεργών κρουσμάτων στη χώρα και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα

«Η επιδημιολογική εικόνα και η πληρότητα του ΕΣΥ δεν είναι συγκρίσιμα» σημείωσε και πρόσθεσε: «Θα επανέλθω στην ανάγκη να επανακαθορίσουμε τη φούσκα μας».

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ