Βίντεο – ντοκουμέντο με τους «μπυρόβιους» διαρρήκτες: H εισβολή σε μπαρ γνωστού επιχειρηματία


Τέλος στη δράση συμμορίας που ήταν χαρακτηριστική στους αστυνομικούς, γιατί τα μέλη της «χτυπούσαν πάντα δύο φορές», έβαλαν οι άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Πρόκειται για τρεις άντρες αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι εισέβαλαν στα ίδια καταστήματα δύο φορές. Σύμφωνα με τη δικογραφία της υπόθεσης, η οποία έρχεται στο φως από το Newsbomb.gr, το τέλος της δράσης τους ήρθε όταν στις 5.30 το πρωί της 8ης Δεκεμβρίου 2020, ιδιοκτήτης καταστήματος στον Άλιμο αντιλήφθηκε ότι άγνωστοι έχουν εισέλθει στο καφέ που διατηρεί επί της οδού Αριστοτέλους και κάλεσε το κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι εντόπισαν τους διαρρήκτες να έχουν αφαιρέσει 12 βαρέλια μπύρας χωρητικότητας τριάντα 30 λίτρων, πέντε βαρέλια μπύρας χωρητικότητας 20 λίτρων και τρεις φιάλες αζώτου χωρητικότητας 10 λίτρων συνολικής, αξίας 2.500 ευρώ.

Τα κλοπιμαία τα τοποθέτησαν σε αυτοκίνητο, ενώ η σύλληψή τους έγινε πριν προλάβουν να επιβιβαστούν σε αυτό. Στην κατοχή τους βρέθηκαν: ένας σιδερένιος λοστός, ένας κόφτης χρώματος ερυθρού και κινητά τηλέφωνα.

Ακολούθως, σε έρευνα που έλαβε χώρα στον Κολωνό, σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλοπιμαία από καταστήματα και ναρκωτικά: 1 γραμμάριο ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, ενώ σε αποθήκη του διαμερίσματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ένα πετρογκάζ επαγγελματικού τύπου μετά της φιάλης του, μία συσκευή παρασκευής ψωμιού, μία συσκευή μπλέντερ, μία συσκευή άλεσης καφέ, μία συσκευή παραγωγής γρανίτας και ένας προτζέκτορας.

Στη δικογραφία αναφέρεται ότι «από την έρευνα της Ασφάλειας προέκυψε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, κυρίως από το Μάρτιο του 2020, είχε διαπιστωθεί η δράση των διαρρηκτών, με σκοπό την διάπραξη κλοπών σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε διάφορες περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής».

Ο τρόπος δράσης που ακολουθούσαν είναι ο εξής: Μετέβαιναν και διέφευγαν από τα σημεία με ένα λευκό όχημα τύπου βαν και αφού στάθμευαν αυτό προσέγγιζαν πεζοί καταστήματα, όπως καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια, εισέρχονταν εντός από μη κεντρική είσοδο εκμεταλλευόμενοι ακάλυπτους χώρους παράπλευρων κτηρίων και στη συνέχεια αφαιρούσαν εξοπλισμό εστίασης και άλλα αναλώσιμα είδη καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι δράστες επανέρχονταν στα καταστήματα που είχαν διαπράξει κλοπές και αφαιρούσαν εκ νέου εξοπλισμό εστίασης ενώ χωρίς να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.

Στη δικογραφία συμπληρώνεται: «Σε όλες τις περιπτώσεις επέλεγαν ως χρόνο διάπραξης της κλοπής το χρονικό διάστημα από 04:30 έως 8:00 το πρωί, χρονικό διάστημα που τα καταστήματα ήταν κλειστά και η κίνηση ήταν μειωμένη».

Όσον αφορά στα χτυπήματά τους:

Την 04:30 ώρα της 11-07-2020 οι κατηγορούμενοι αφαίρεσαν από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Ερμού στη Βουλιαγμένη Αττικής, τρία ενεργειακά ποτά, ένα βαρέλι μπύρας συνολικής αξίας 100 ευρώ. Οι πράξεις των δραστών έχουν καταγραφεί από κλειστό κύκλωμα καταγραφής χώρων. Η ταύτιση των δραστών προέκυψε από την επεξεργασία κατασχεθέντος βιντεοληπτικού υλικού και όπως ειδικώς περιγράφεται στη μαρτυρική κατάθεση του Αστυνομικού. Η κλοπή καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και η σχετική δικογραφία συνυποβάλλεται.

Την 05:36 ώρα της 07-08-2020 ο… κατηγορούμενος αφαίρεσε από το ίδιο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, μία μπουκάλα οξυγόνου, ένα βαρέλι μπύρας συνολικής αξίας 100 ευρώ. Η ταύτιση των δραστών προκύπτει από το κοινό τρόπο δράσης και τη συγκεκριμένη μεθοδολογία όπως ειδικώς αναφέρεται στη μαρτυρική κατάθεση του αστυνομικού. Συγκεκριμένα επανήλθαν στο ίδιο κατάστημα και αφαίρεσαν επαγγελματικό εξοπλισμό εστίασης. Η κλοπή καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και η σχετική δικογραφία συνυποβάλλεται.

Την 06:20 ώρα της 18-03-2020 οι κατηγορούμενοι αφαίρεσαν από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που βρίσκεται στην Αργυρούπολη Αττικής επί της οδού Αλεξιουπόλεως τρία βαρέλια μπύρας συνολικής αξίας 350 ευρώ. Οι πράξεις των δραστών έχουν καταγραφεί από κλειστό κύκλωμα καταγραφής χώρων. Η ταύτιση των δραστών προέκυψε από την επεξεργασία του βιντεοληπτικού υλικού και όπως ειδικώς περιγράφεται στη μαρτυρική αστυνομικού. Η κλοπή καταγγέλθηκε στην Υπηρεσίας μας.

Την 04-12-2020 οι κατηγορούμενοι αφαίρεσαν από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος 15 μπουκάλες υγραερίου χωρητικότητας δεκατριών 13 λίτρων συνολικής αξίας εξακοσίων 600 ευρώ. Η ταύτιση των δραστών προκύπτει από το κοινό τρόπο δράσης και τη συγκεκριμένη μεθοδολογία όπως ειδικώς αναφέρεται στη μαρτυρική κατάθεση του αστυνομικού. Συγκεκριμένα επανήλθαν στο ίδιο κατάστημα και αφαίρεσαν επαγγελματικό εξοπλισμό εστίασης. Ειδικότερα, επανήλθαν στο ίδιο κατάστημα και αφαίρεσαν αντικείμενα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Την 06:55 ώρα της 06-11-2020 ο… κατηγορούμενος αφαίρεσε από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος μία επαγγελματική συσκευή παραγωγής καφέ μάρκας, ένα επαγγελματικό στίφτη και δύο μύλους καφέ. Οι πράξεις του δράστη έχουν καταγραφεί από κλειστό κύκλωμα καταγραφής χώρων. Η ταύτιση των δραστών προέκυψε από την αναγνώρισή τους από αυτόπτη μάρτυρα.

Την 07:55 της 17-11-2020 οι κατηγορούμενοι αφαίρεσαν από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος δύο ξύλινες παλέτες. Οι πράξεις των δραστών έχουν καταγραφεί από κλειστό κύκλωμα καταγραφής χώρων.

Απολογούμενοι οι δύο κατηγορούμενοι αποδέχθηκαν τις σε βάρος τους κατηγορίες ενώ ο τρίτος κατηγορούμενος αποδέχθηκε αυτές μερικώς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ