Κορονοϊός – Σαρηγιάννης: Σε οριακή κατάσταση η Δυτική Αττική – Αργεί η αποκλιμάκωση


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Στη διασπορά του ιού στη Δυτική Αττική στάθηκε ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Στο «κόκκινο» είναι η Δυτική Αττική τα τελευταία 24ωρα, κάτι που πιστοποιήθηκε κι από όσα ανέφερε την Παρασκευή ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Το ίδιο επιβεβαίωσε και ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος εκτίμησε πως υπάρχει μεγάλη διασπορά κορονοϊού στον πληθυσμό και τόνισε πως χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή.

Μάλιστα ανέφερε πως υπάρχει ανησυχία και για το γεγονός ότι η Αττική συνολικά παρουσιάζει στασιμότητα στα κρούσματα αντί για μείωση. Ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε πως παρότι είμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης, δεν έχουν μειωθεί τα νούμερα σε ένα επίπεδο τέτοιο που θα επέτρεπε περισσότερη χαλάρωση των μέτρων.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως ο δείκτης αναπαραγωγής την Παρασκευή ήταν στο 0,93, παραμένοντας για ακόμα μια ημέρα κάτω από το 1, ωστόσο εξήγησε πως αυτός είναι κι ο λόγος της αργής βελτίωσης των επιδημιολογικών δεδομένων. Όσο το rt παραμένει κοντά στην μονάδα, τόσο επιβραδύνεται ο ρυθμός αποκλιμάκωσης.

Ο καθηγητής σχολίασε και την απόφαση της κυβέρνησης για το άνοιγμα της αγορά, αναφέροντας πως «είναι μια γενναία απόφαση, αποτελεί αυτή τη στιγμή την καλύτερη λύση όσο και αν πονάει οικονομικά».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ