Άρση μέτρων: Για αυτό άνοιξαν τα βιβλιοπωλεία – Η απάντηση που έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης


Τα βιβλιοπωλεία θα λειτουργήσουν ξανά από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, χωρίς τη διαδικασία του click away για τα βιβλία, αλλά με αυτή για τα υπόλοιπα είδη. Ο λόγος που δόθηκε το «ΟΚ» για να ανοίξουν ξανά.

Από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου θα είναι ξανά ανοικτά σε όλη την Ελλάδα τα βιβλιοπωλεία. Μαζί με όλα τα υπόλοιπα καταστήματα που θα εφαρμόσουν το click away για να λειτουργήσουν και πάλι, θα μπουν στη διαδικασία και τα βιβλιοπωλεία.

Θα είναι ανοικτά σε όλη την επικράτεια, με διευρυμένο ωράριο και με ανώτατο όριο των τεσσάρων πελατών ανά κατάστημα για καταστήματα ως 100τμ, και 1 πελάτης ανά 15τμ για καταστήματα κάτω των 100τμ.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά την πώληση αποκλειστικά και μόνο βιβλίων δεν είναι απαραίτητη η διαδικασία του click away. Αντίθετα, αν θέλει κανείς γραφική ύλη, παιχνίδια, περιφερειακά ή οποιοδήποτε άλλο είδος μπορεί να βρει σε βιβλιοπωλείο, θα πρέπει να το προμηθευτεί με τη διαδικασία του click away.

Την απάντηση στο ερώτημα «Γιατί τα βιβλιοπωλεία», μάλιστα, έσπευσε να δώσει σε δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε το Σάββατο στον ΣΚΑΪ. Όπως εξήγησε, ήταν μια απόφαση της κυβέρνησης που είχε στόχο να δώσει στο βιβλίο τη θέση που του αρμόζει στη συνείδηση του Έλληνα πολίτη.

«Δεν το κάναμε γιατί αποκαλούν εμένα βιβλιοπώλη ή τηλεβιβλιοπώλη για να ειρωνευτούν κάποιοι. Έτσι κι αλλιώς εδώ και χρόνια δεν έχω πλέον βιβλιοπωλεία. Θέλαμε σαν κυβέρνηση να στείλουμε ένα μήνυμα, για να ενισχύσουμε τον χώρο του πολιτισμού», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

«Το βιβλίο είναι κάτι που σε βοηθάει να βελτιώσεις το μυαλό σου, το πνεύμα σου και την ψυχή σου. Είναι ένα υψηλό αγαθό και θέλαμε, ο πρωθυπουργός και εγώ σαν υπουργός, να το αντιμετωπίσουμε καλύτερα από ό,τι γινόταν ως τώρα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ