ΚΤΕΟ: Πότε θα λειτουργήσουν ξανά – Τι ισχύει με τις προθεσμίες


ΚΤΕΟ: Μπαίνουν ξανά σε λειτουργία για μοτοσυκλέτες, επιβατηγά οχήματα ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης και για φορτηγά. Τι θα γίνει με τις προθεσμίες που είχαν επεκταθεί λόγω lockdown.

Μαζί με μια μερίδα καταστημάτων που θα λειτουργήσουν με τη μέθοδο του click away, επιστρέφουν και τα ΚΤΕΟ από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου. Τη σχετική εγκύκλιο υπέγραψε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, και σε αυτή καθορίζονται οι όροι λειτουργίας των ΚΤΕΟ έτσι ώστε να αποφευχθεί τυχόν συνωστισμός.

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως η προθεσμία των 70 ημερών που είχε χορηγηθεί για όλα τα Δελτία Τεχνικού Ελέγχου που είχαν ισχύ ως τις 13 Δεκεμβρίου εξακολουθεί να ισχύει. Παράλληλα, οχήματα με δελτίο χωρίς σοβαρές ελλείψεις, με αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης την 30η Οκτωβρίου και νωρίτερα, αλλά και οχήματα με υποχρέωση για πρώτο έλεγχο στις 30 Οκτωβρίου και νωρίτερα μπορούν να ελεγχθούν μέσα στην προθεσμία των 70 ημερών.

Στα μεταχειρισμένα οχήματα στα οποία έχει επιτραπεί η ταξινόμηση τους χωρίς την προσκόμιση ΔΤΕ, μπορούν να περάσουν από τεχνικό έλεγχο έως την ημερομηνία που αναγράφεται επί της χορηγηθείσας αδείας. Όλα τα παραπάνω οχήματα, στα οποία είχε παραταθεί η διάρκεια ισχύος της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων, θα πρέπει να εφοδιαστούν με νέα το αργότερο ως τη λήξη της προθεσμίας των 70 ημερών.

Μετά την υπογραφή της απόφασης από τον υφυπουργού, συστήνεται στους ιδιοκτήτες οχημάτων που είχαν πάρει την παράταση των 70 ημερών, σταδιακά να προγραμματίσουν την επίσκεψή τους στα ΚΤΕΟ έτσι ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Όλη η υπουργική απόφαση για τα ΚΤΕΟ (epanaleitourgia-kteo.pdf)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ