Θάλασσα Κολύμπι Γυμνισμός: Νιώσε άνετα με το σώμα σου

‘Oσο τρομακτική κι αν σας φαίνεται η ιδέα να βγάλετε το μαγιό σας, οι έρευνες δείχνουν ότι ο γυμνισμός βελτιώνει τη σχέση σας με το σώμα σας. Σύμφωνα με μια ερευνητική εργασία που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Happiness, «διαπιστώθηκε ότι η αυξημένη συμμετοχή σε γυμνές δραστηριότητες δημιουργεί μεγαλύτερη ικανοποίηση και απόλαυση της ζωής – κάτι που συνδέεται άμεσα με την πιο θετική εικόνα του σώματος μας και την καλύτερη αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση».

Προσθέστε σε αυτό τη συναρπαστική αίσθηση του να είστε πραγματικά παρόντες στη φύση, μια σπάνια εμπειρία για τους περισσότερους από εμάς. Έτσι ίσως να έχετε απλώς μια πετυχημένη συνταγή για να αισθάνεστε πιο υγιείς, πιο mindful και πιο ευτυχισμένοι. Εάν δεν είστε αρκετά τυχεροί ώστε να έχετε στη διάθεσή σας μια πισίνα, μια απομονωμένη ακτογραμμή, ή ακόμα και έναν απομακρυσμένο κολπίσκο, υπάρχουν πολλές παραλίες γυμνιστών που μπορείτε να δοκιμάσετε. 

Άλλα οφέλη του γυμνισμού:

Ο ύπνος χωρίς ρούχα μπορεί να οδηγήσει σε βελτιωμένη ποιότητα ύπνου. Σύμφωνα με το National Sleep Foundation των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, “μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να κοιμηθεί, βοηθώντας σας να νιώσετε υπνηλία και να κοιμηθείτε ευκολότερα”. 

Μία επιστημονική μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι που συμμετείχαν σε φυσιολατρικές γυμνές δραστηριότητες είχαν καλύτερη εικόνα του σώματος τους, αυξημένη αυτοεκτίμηση και αίσθημα ικανοποίηση ζωής από εκείνους που δεν το έκαναν. 

Ακόμα και τα εξαιρετικά άνετα παντελόνια της γιόγκα, μπορούν να βλάψουν την υγεία του δέρματος σας. Με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να οδηγήσουν σε δερματικές λοιμώξεις όπως θυλακίτιδα και εξανθήματα. Το γυμνό αντιθέτως μπορεί να βοηθήσει το δέρμα σας να αναπνέει εξασφαλίζοντας καλύτερη υγρασία και συνολική εμφάνιση του δέρματος.

Η λήψη ηλιοφάνειας μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα βιταμίνης D στο σώμα σας. Σύμφωνα με το Harvard School of Public Health, η βιταμίνη D μπορεί να βελτιώσει την υγεία των οστών, να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, να καταπολεμήσει τον καρκίνο και πολλά άλλα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here