Καλλυντικά Bιομηχανία Γαλλία: Ορθοποδεί εντός ενός ετούς


Λιγότερο επηρεασμένη από την υπόλοιπη οικονομία, η γαλλική βιομηχανία καλλυντικών θα μπορούσε να επιστρέψει στο προ της κρίσης επίπεδο ήδη από το 2022. Ενώ οι πωλήσεις καλλυντικών σημείωσαν απότομη πτώση στη Γαλλία το πρώτο εξάμηνο του έτους, λόγω της Covid-19 πανδημίας, η μείωση αναμένεται να περιοριστεί στο 5% φέτος, σύμφωνα με μελέτη της συμβουλευτικής εταιρείας Asterès, για τη Γαλλικής Ομοσπονδίας Ομορφιάς (FEBEA).

Σύμφωνα με τη μελέτη, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Γαλλικής Ομοσπονδίας Ομορφιάς (FEBEA), ο κύκλος εργασιών του τομέα των καλλυντικών μειώθηκε κατά 10% κατά τους πρώτους έξι μήνες του έτους, ωστόσο οι πωλήσεις κατέγραψαν μεγάλες διαφορές μεταξύ των κατηγοριών προϊόντων. Πράγματι, ενώ οι πωλήσεις προϊόντων ομορφιάς μειώθηκαν κατά 25%, οι πωλήσεις προϊόντων υγιεινής διπλασιάστηκαν, λόγω των ανησυχιών για την υγεία που συνδέονται με την πανδημία.

Πρόκειται για έναν ανθεκτικό τομέα αν λάμβουμε υπόψη το άνευ προηγουμένου πλαίσιο. Όσον αφορά τις γαλλικές εξαγωγές, η πτώση έφτασε το 14% το πρώτο εξάμηνο του έτους για καλλυντικά προϊόντα, σε σύγκριση με το 18% κατά μέσο όρο σε εθνικό επίπεδο. Καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, ο τομέας των καλλυντικών υπολογίζεται ότι υποφέρει λιγότερο από τη γαλλική οικονομία στο σύνολό της, σύμφωνα με τον Asterès. Πράγματι, η εταιρεία συμβούλων προβλέπει πτώση 5% των καθαρών πωλήσεων του κλάδου το 2020. Ένα ποσοστό που πρέπει να συγκριθεί με τη μείωση της συνολικής κατανάλωσης νοικοκυριού στη Γαλλία, η οποία εκτιμάται σε 7%.

Αναλυτικά, τα προϊόντα υγιεινής θα μπορούσαν να σημειώσουν ετήσια αύξηση 30%, ενώ οι πωλήσεις προϊόντων ομορφιάς θα μπορούσαν να μειωθούν κατά 17%. Όσον αφορά τις επενδύσεις, η πτώση έφτασε το 12% για τα καλλυντικά στο πρώτο εξάμηνο, έναντι 16% κατά μέσο όρο σε εθνικό επίπεδο. Όσον αφορά τις εξαγωγές καλλυντικών, θα μπορούσαν να μειωθούν κατά 9% το 2020, λιγότερο από τις συνολικές γαλλικές εξαγωγές (-17%), σύμφωνα με τη μελέτη. Σε αυτόν τον τομέα επίσης, υπάρχουν μεγάλες ανισότητες, καθώς οι γαλλικές εξαγωγές καλλυντικών προϊόντων ενδέχεται να μειωθούν κατά 10% στην Αμερική, αλλά αναμένεται να αυξηθούν κατά 3% στην Κίνα.

Η κατάσταση βρίσκεται επίσης σε αδιέξοδο στο λιανικό εμπόριο ταξιδιών, μετά την κατάρρευση των αεροπορικών μεταφορών. Σύμφωνα με την Asterès, οι πωλήσεις καλλυντικών σε καταστήματα λιανικής ταξιδίου αναμένεται να παρουσιάσουν πτώση τουλάχιστον 65% το έτος 2020. Η γαλλική αγορά καλλυντικών αναμένεται να επιστρέψει στο προ της κρίσης επίπεδο το 2022. Ωστόσο, όσον αφορά τις εξαγωγές, η ανάκαμψη θα μπορούσε να είναι πιο αργή, ειδικά στις περιοχές που πλήττονται περισσότερο (Ηνωμένες Πολιτείες και Ινδία, συγκεκριμένα), με την επιστροφή στο επίπεδο του 2019 να αναμένεται μόνο το 2023.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ