Ευκλείδης Τσακαλώτος: Στον πάτο της Ευρώπης η Ελλάδα όσον αφορά στις δαπάνες για τον κορωνοϊό


Ο κύριος Τσακαλώτος ανέφερε ότι χθες Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι δεν παραποιεί τα στοιχεία και ότι για παράδειγμα η Ελλάδα δεν είναι δεύτερη από το τέλος σε δαπάνες για τον κορωνοϊό στην Ευρώπη, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πως με βάση τα σημερινά στοιχεία είμαστε στην 8η θέση από το τέλος.

Ωστόσο στη συνέχεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και Συντονιστής Οικονομικού Κύκλου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχολίασε: «Φοβερό επίτευγμα θα έλεγε κανείς. Αλλά πως αλήθεια ανεβήκαμε 6 θέσεις;» Υπογραμμίζοντας στη συνέχεια: «Πολύ απλά! Οι άλλες χώρες δεν επικαιροποίησαν τα στοιχεία τους. Έτσι η Ελλάδα που απέστειλε στοιχεία για τις ‪21 Σεπτεμβρίου φαίνεται για παράδειγμα να έχει ξοδέψει λίγο περισσότερα από την Αυστρία. Απλώς τα στοιχεία της Αυστρίας είναι από τις ‪6 Μαΐου. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες 5 χώρες».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι Έλληνας οικονομολόγος, πολιτικός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από το 2012. Έχει διατελέσει Υπουργός Οικονομικών (2015-2019) και Αναπληρωτής Υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (2015).

Γεννήθηκε το 1960 στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας και μεγάλωσε στο Λονδίνο, όπου εργαζόταν ο ναυπηγός πατέρας του Στέφανος Τσακαλώτος. Από την πλευρά του πατέρα του κατάγεται από παλιά οικογένεια της Πρέβεζας. Φοίτησε στο κολέγιο του Ήτον και σπούδασε οικονομικά και πολιτικές επιστήμες στα πανεπιστήμια του Σάσσεξ και της Οξφόρδης.

Δίδαξε στο πανεπιστήμιο του Κεντ στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο οποίο είναι τακτικός καθηγητής από το 2010.

Ήταν υποψήφιος βουλευτής Πρεβέζης με το Συνασπισμό στις εκλογές του 2004, όμως εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Β΄ Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Μαΐου 2012, και επανεξελέγη τον Ιούνιο του 2012, καθώς και τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ