Επικεφαλής FDA: Δεν απειλήθηκα για να εγκριθεί γρήγορα το εμβόλιο


Τόσο το εμβόλιο της Pfizer όσο και αυτό της BioNTech, εγκρίθηκαν μετά από αυστηρό επιστημονικό έλεγχο, ανέφερε ο Στίβεν Χαν

Με ιδιαίτερη ανησυχία όπως είπε παρακολουθεί την γενική «διστακτικότητα» που υπάρχει αναφορικά με τον εμβολιασμό, ο επικεφαλής του Αμερικανικού Οργανισμού και Τροφίμων FDA, Στίβεν Χαν.

«Γνωρίζουμε ότι ορισμένοι νιώθουν ότι η ταχύτητα με την οποία αναπτύχθηκε και η ρυθμιστική διαδικασία που ακολουθήθηκε, μπορεί να δικαιολογήσει τις ανησυχίες τους για το εμβόλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του FDA κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο ίδιος στην προσπάθειά του να αντιστρέψει το κλίμα που υπάρχει για τους εμβολιασμούς, ανέφερε ότι τόσο το εμβόλιο της Pfizer όσο και αυτό της BioNTech, εγκρίθηκαν μετά από αυστηρό επιστημονικό έλεγχο.

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι τα οφέλη που έρχονται από τα δυο αυτά εμβόλια υπερτερούν έναντι των κινδύνων που συνδέονται με αυτά.

Ο Στίβεν Χαν διέψευσε παράλληλα, δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για πολιτικές πιέσεςι για γρήγορη έγκριση των εμβολίων «Οι αναφορές στον Τύπο ότι απειλήθηκα με απόλυση εάν δεν προχωρούσαμε (στην έγκριση του εμβολίου) έως μια συγκεκριμένη ημερομηνία είναι μη ακριβείς» ανέφερε.

Τέλος πρόσθεσε ότι ο ίδιος αλλά και οι συνεργάτες του στην ηγεσία του FDA είναι ξεκάθαροι σε ότι αφορά την διατήρηση της ακεραιότητας της επιστημονικής διαδικασίας, αφήνοντας τους επιστήμονες να κάνουν τη δουλειά τους σωστά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ