Κορωνοϊός – Ιαπωνία: Τα ημερήσια κρούσματα ξεπέρασαν τις 3.000 για πρώτη φορά


Για πρώτη φορά σήμερα, Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020, η Ιαπωνία κατέγραψε περισσότερα από 3.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε ημερήσιο απολογισμό, όπως μετέδωσε ο δημόσιος σταθμός NHK, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων εξακολουθεί να αυξάνεται το χειμώνα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων σήμερα ανήλθε σε 3.041, ενώ το Τόκιο, η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Ιαπωνίας, επιβεβαίωσε σήμερα 621 νέα κρούσματα.

Παρότι η Ιαπωνία δεν έχει βιώσει τόσο έντονα την πανδημία, όπως οι ΗΠΑ ή κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, από τότε που μπήκε ο χειμώνας ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται διαρκώς, ειδικά σε περιοχές όπως η βόρεια νήσος Χοκάιοντο.

Περίπου 2.588 άνθρωποι έχουν πεθάνει στη χώρα μέχρι στιγμής από covid-19.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιαπωνία είχε επιβάλλει περιορισμούς στον αριθμό των ανθρώπων που θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις νωρίτερα φέτος, αλλά τους τελευταίους μήνες είχε προβεί στη χαλάρωση του μέτρου αυτού. Επίσης η ιαπωνική κυβέρνηση διερευνούσε τρόπους για την επιστροφή χρημάτων στους πελάτες που ακυρώθηκαν τα ταξίδια που είχαν κλείσει μέσω εκστρατείας εσωτερικού τουρισμού, η οποία ανεστάλη.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ