Lockdown: Χωρίς πιστούς ο εορτασμός του Αγίου Σπυρίδωνα


Lockdown: Κεκλεισμένων των θυρών, λόγω των μέτρων για την πανδημία, εορτάστηκε ο προστάτης και πολιούχος του Πειραιά Άγιος Σπυρίδωνας.

Ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ τέλεσε τον ‘Ορθρο και τη Θεία Λειτουργία. Ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε στο διαφορετικό φετινό εορτασμό…

Χωρίς την παρουσία πιστών τελέστηκε η θεία λειτουργία και στην Κέρκυρα, όπου βρίσκεται το σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνα, όπως μεταδίδει το MEGA.

Κλειστοί για τους πιστούς οι ναοί

Οι ναοί θα παραμείνουν κλειστοί για τους πιστούς τις ημέρες των εορτών με εξαίρεση την ημέρα των Χριστουγέννων και των Θεοφανίων οπότε θα επιτραπεί η είσοδος έως 9 ατόμων στους ιερούς ναούς και έως 25 ατόμων στις Μητροπόλεις.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος εξέφρασε την απογοήτευσή του για τον τρόπο λειτουργίας των ναών την περίοδο των εορτών.

«Νομίζω ότι κάποιοι άνθρωποι χειρίζονται τα θέματα χωρίς να γνωρίζουν την πραγματικότητα ή θέλουν να μην τη βλέπουν. Δεν είναι εφαρμόσιμα τα μέτρα της πολιτείας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ερχόμενη Τρίτη συνέρχεται, μέσω τηλεδιάσκεψης η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με κύριο θέμα το άνοιγμα των εκκλησιών τα Χριστούγεννα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ