Στέλιος Ρόκκος – Σπίτι με το ΜEGA: Ποιοι ήταν οι καλεσμένοι της βραδιάς

Παρεΐστικη διάθεση είχε η βραδιά του Στέλιου Ρόκκου για το «Σπίτι με το MEGA». Με το παραδοσιακό τραγούδι «Βασιλικός» υποδέχτηκε στη σκηνή του MEGA ο Στέλιος Ρόκκος τον Γιάννης Καψάλη. «Ευτυχώς δεν χρειάζεται συστάσεις ο Γιάννης Καψάλης» ανέφερε ο Στέλιος Ρόκκος, «γνωριστήκαμε σε εκπομπή αλλά είναι σαν να γνωριζόμαστε πολλά χρόνια» συμπλήρωσε ο κ. Καψάλης.

Ο τραγουδιστής της ηπειρώτικης μουσικής παρουσίασε για πρώτη φορά το τραγούδι του «Ελλάδα μου» που γράφτηκε για όλους τους Έλληνες του εξωτερικού που πονάνε για την πατρίδα. Τους το αφιερώνουμε». Οι δύο καλλιτέχνες ερμήνευσαν μαζί και το υπέροχο «Στο ‘πα και στο ξαναλέω».

«Ο Στέλιος Ρόκκος είναι ο πιο υπέροχος άνθρωπος που έχω γνωρίσει στη ζωή μου. Αυτόν που τον χαρακτηρίζει είναι η ευαισθησία του και σαν καλλιτέχνης και σαν άνθρωπος. Μου έκανε την τιμή να πούμε κάποια κομμάτια μαζί. Με βοήθησαν πολύ στη δουλειά μου» ανέφερε ο Γιάννης Καψάλης.

Σε λαϊκούς δρόμους ακόμα και της δεκαετίας του ’60 κινήθηκε η ενότητα της βραδιάς με καλεσμένη την Ασπασία Στρατηγού. Ο Στέλιος Ρόκκος ξεδιπλώνοντας και το ταλέντο στα λαϊκά τραγούδια ερμήνευσε μαζί της το τραγούδι «Καλή τύχη» του Μανώλη Αγγελόπουλου από το 1967 και τον δίσκο «Ξεριζωμένη γενιά».

«Ο Στέλιος Ρόκκος ξεχωρίζει εξαιτίας του αυθορμητισμού του και της ικανότητάς του να πατάει σε πολλά είδη ταυτόχρονα. Ένας τραγουδοποιός δεν θα ήθελε να αποποιηθεί καμία από τρεις ιδιότητες. Θεωρώ ότι αυτό το πακέτο είναι αυτό που τον χαρακτηρίζει» ανέφερε η Ασπασία Στρατηγού.

Με τον Αντώνη Βλάχο και την Στεφανία Ρίζου ο Στέλιος Ρόκκος τραγούδησε το «Σ’ αγάπησα», το «Άγγελοι», το «Μη στεναχωριέσαι» αλλά και το «Baila Morena». «Η πιο χαρακτηριστική στιγμή που θυμάμαι με τον Στέλιο ήταν όταν δουλεύαμε στο στούντιο και δίπλα ηχογραφούσε ο Γιάννης Πάριος» θυμήθηκε η Στεφανία Ρίζου.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here