Κορονοϊός Γερμανία Μέρκελ: Καθολικό lockdown ξανά


Σε τηλεδιάσκεψη, η οποία ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από μία ώρα, η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων αποφάσισαν ότι από την Τετάρτη θα κλείσουν όλα τα εμπορικά καταστήματα, με εξαίρεση φαρμακεία και σούπερ μάρκετ, ενώ θα αρθεί η υποχρέωση φυσικής παρουσίας στο σχολείο για τους μαθητές.

Η κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιο χώρο κατά την ίδια περίοδο απαγορεύεται και οι εργοδότες καλούνται και πάλι να ενισχύσουν περαιτέρω την τηλεργασία. Τα κρατίδια αναμένεται επιπλέον να ανακοινώσουν τις δικές τους αποφάσεις σε ό,τι αφορά απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών κατά τις βραδινές, νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες, ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση σε κάθε περιοχή.

Τα νέα μέτρα ορίζουν πως:

  • Όλα τα μη απαραίτητα καταστήματα και υπηρεσίες θα κλείσουν μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, συμπεριλαμβανομένων των κομμωτηρίων που παρέμειναν ανοιχτά.
  • Τα σχολεία καλούνται να στείλουν τους μαθητές στο σπίτι και να συνεχίσουν τα μαθήματα τους στο διαδίκτυο. Παράλληλα, παρατείνονται οι διακοπές των Χριστουγέννων έως τις 10 Ιανουαρίου.
  • Κλειστά και τα κέντρα φροντίδας για παιδιά. Οι γονείς θα μπορούν να κάνουν αμειβόμενες διακοπές για να φροντίζουν τα παιδιά τους.
  • Οι εργοδότες ενθαρρύνονται να επιτρέπουν στους υπαλλήλους να εργάζονται από το σπίτι.
  • Απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους.
  • Θρησκευτικές εκδηλώσεις σε εκκλησίες, συναγωγές και τζαμιά μπορεί να πραγματοποιηθούν εάν ακολουθούν τους κανόνες υγιεινής, αλλά απαγορεύονται οι κοινές ψαλμωδίες από τους πιστούς.
  • Παράλληλα τα ομοσπονδιακά κράτη σχεδιάζουν ακόμη να μειώσουν τους περιορισμούς στις επαφές από τις 24 έως τις 26 Δεκεμβρίου, έτσι ώστε τα στενά μέλη της οικογένειας να μπορούν να περάσουν τα Χριστούγεννα μαζί. Οι κανόνες επιτρέπουν συναντήσεις έως πέντε ατόμων και παιδιών κάτω των δεκαπέντε από την άμεση οικογένεια, δηλαδή έως δύο νοικοκυριά.
  • Οι άνθρωποι δεν μπορούν να αγοράσουν πυροτεχνήματα για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

H καγκελάριος συνέστησε επίσης στις οικογένειες, που σκοπεύουν να συναντηθούν στις γιορτές να απομονωθούν μια εβδομάδα νωρίτερα ώστε να είναι ασφαλείς.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ