Ρύζι Συνταγές: Ο πιο νόστιμος γύρος του κόσμου


Δεν μπορείς να κάνεις λάθος με το ρύζι. Αυτό το αγαπητό σε όλο τον κόσμο υλικό προήλθε αρχικά από την Ασία πριν από χιλιάδες χρόνια και είναι ένα από τα πιο ευρέως καταναλωτικά τρόφιμα παγκοσμίως. Είτε το προτιμάτε γλυκό ή αλμυρό, κολλώδες ή κρεμώδες, στον ατμό ή τηγανητό, δεν υπάρχει τέλος στις συνταγές που μπορείτε να κάνετε με το ρύζι και πολλές χώρες έχουν φτιάξει την ξεχωριστή, δική τους εκδοχή. Ακολουθούν λοιπόν 3 λαχταριστοί, εξωτικοί τρόποι μαγειρέματος ρυζιού από όλο τον κόσμο.

Nasi goreng (Ινδονησία & Μαλαισία)

Το Nasi goreng μεταφράζεται σε «τηγανητό ρύζι» στις γλώσσες της Ινδονησίας και της Μαλαισίας – αλλά δεν πρόκειται για τηγανισμένο ρύζι. Αυτό το νόστιμο τηγανητό πιάτο αποτελείται από ρύζι με λαχανικά και κρέατα (συνήθως γαρίδα ή κοτόπουλο), όλα αναμεμιγμένα με σκόρδο, κρεμμύδια, tamarind και τσίλι. Μην ξεχνάτε την καραμελωμένη σάλτσα σόγιας και την πάστα γαρίδας, το μυστικό συστατικό αυτής της ακαταμάχητης καπνιστής γεύσης για καφέ απόχρωση. Θέλετε να κάνετε το nasi goreng σας ξεχωριστό; Ρίξτε ένα τηγανητό αυγό στην κορυφή!

Ρύζι Jollof (Δυτική Αφρική)

Το ρύζι Jollof είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα στη Δυτική Αφρική και σίγουρα θα το λατρέψετε επίσης. Είναι φτιαγμένο με ρύζι (φυσικά), κρεμμύδι, μπαχαρικά όπως τζίντζερ, μοσχοκάρυδο και κύμινο, φρέσκες ντομάτες και πάστα ντομάτας που κάνει το ρύζι να βγαίνει με μια υπέροχη κόκκινη απόχρωση. Επίσης γνωστή ως «Benachin» που σημαίνει «ένα δοχείο», αυτή η συνταγή jollof ρυζιού είναι εξαιρετικά απλή και σερβίρεται καλύτερα ως συνοδευτικό κρέατος, ψαριού ή λαχανικών.

Recipe for Danish Rice Pudding (Risengroed)

Risengrød (Δανία)

Το Risengrød μεταφράζεται κυριολεκτικά σε πουτίγκα ρυζιού. Αυτή η παραδοσιακή συνταγή είναι εξαιρετικά δημοφιλής στη Δανία και σερβίρεται κυρίως τον Δεκέμβριο γύρω στα Χριστούγεννα. Είναι φτιαγμένο με βραστό ρύζι, γάλα, νερό και αλάτι και συμπληρώνεται με γλυκές πινελιές όπως κανέλα, ζάχαρη και βούτυρο. Πολλές οικογένειες κάνουν μια μεγάλη παρτίδα risengrød στις 23  Δεκεμβρίου και το απολαμβάνουν αρχικά ως δείπνο και, στη συνέχεια, το αποθηκεύουν για την παραμονή των Χριστουγέννων και την παρασκευή του διάσημου γλυκού risalamande με βανίλια, αμύγδαλα και σαντιγί. 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ