Αλλοπάθεια και Αγιουρβέδα: Το χάσμα της επιστημονικής κατάρτισης


Τα πάντα, από τον ελάχιστο αριθμό κλινών σε νοσοκομεία διδασκαλίας έως την πληρότητα κρεβατιών και την παρακολούθηση των εξωτερικών ασθενών που απαιτείται για να επιτρέπεται η προπτυχιακή και μεταπτυχιακή εκπαίδευση, είναι πολύ λιγότερα για τα κολέγια της Αγιουρβέδα από ό,τι για τα αλλοπαθητικά κολλέγια.

Μόλις το ένα τέταρτο των 414 κολλεγίων της Αγιουρβέδα έχει 100 θέσεις. Σχεδόν τα δύο τρίτα (64%) των καθισμάτων UG Αyurveda βρίσκονται σε κολέγια με 60 θέσεις ή λιγότερα, τα οποία πρέπει να έχουν μόνο ένα νοσοκομείο διδασκαλίας 60 κρεβατιών με χωρητικότητα 40% ή περίπου 24 κρεβάτια. Από τα 60 κρεβάτια, τα κρεβάτια που πρέπει να διατηρηθούν για τα shalakya tantra και shalya tantra (χειρουργικές επεμβάσεις) είναι μόλις 25.

Συγκριτικά, σχεδόν όλα τα κολέγια MBBS έχουν τουλάχιστον 100 θέσεις MBBS και για αυτό χρειάζονται ένα νοσοκομείο διδασκαλίας 500 κρεβατιών με 75% χωρητικότητα (375 κρεβάτια) και 120 κρεβάτια που διατηρούνται για γενική χειρουργική επέμβαση. Έτσι, οι μαθητές που συμμετέχουν για μεταπτυχιακό σε χειρουργικές ειδικότητες στην Αγιουρβέδα θα έχουν δει λιγότερους ασθενείς και θα έχουν πολύ λιγότερες ευκαιρίες να εκπαιδευτούν στη χειρουργική.

Οι μεταπτυχιακές σπουδές στη χειρουργική πειθαρχία των shalya tantra και shalakya tantra διδάσκονται στα ίδια κολέγια με τον όρο απλώς οριακής αύξησης κρεβατιών, ασθενών, καθηγητών και προσωπικού υποστήριξης. Εάν ένα κολέγιο έχει περισσότερες από δέκα θέσεις PG σε κλινικά θέματα, θα πρέπει να παρέχονται επιπλέον κρεβάτια στην αναλογία μαθητών-κρεβατιών 1: 4, σε αντίθεση με το επίπεδο UG όταν ο λόγος είναι 1: 1.

Όμως τα κολέγια που έχουν λιγότερες από δέκα θέσεις PG μπορούν να κάνουν τις ίδιες διευκολύνσεις με εκείνες που προβλέπονται για την προπτυχιακή διδασκαλία. Έτσι, το κλινικό υλικό είναι λιγότερο σε αγιουρβεδικά κολλέγια από ότι σε αλλοπαθητικά κολλέγια. Επίπλέον, το κόστος που απαιτείται για την έναρξη ενός κολλεγίου ayurveda είναι πολύ μικρότερο από αυτό για ένα κολέγιο αλλοπαθητικής για το οποίο οι εγκαταστάσεις και η εκπαίδευση που επιβάλλεται είναι πολύ υψηλότερες.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ