Λάδι Jojoba Ιδιότητες: Το βάλσαμο του δέρματος


“Το έλαιο Jojoba είναι το υγρό που παράγεται από τους σπόρους του φυτού Simmondsia chinensis (jojoba) και είναι στην πραγματικότητα ένα κερί, αλλά εμφανίζεται ως λάδι”, εξηγεί ο Alan Durkin, MD, πλαστικός χειρουργός πιστοποιημένος από το διοικητικό συμβούλιο στην Vero Beach. “Είναι γνωστό για τη μεγάλη σταθερότητα στη διάρκεια ζωής και την ισχυρή αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες.” Το έλαιο Jojoba βρίσκεται συνήθως αναμεμιγμένο σε λοσιόν σώματος, ενυδατικά προσώπου, σαμπουάν και μαλακτικά. Το λάδι από μόνο του μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε δέρμα, μαλλιά και νύχια. Εδώ είναι μερικά από τα οφέλη της φροντίδας δέρματος με jojoba oil:

1. Ενυδατώνει το ξηρό δέρμα. “Ο λόγος για τον οποίο το λάδι jojoba είναι τόσο ισχυρή ενυδατική κρέμα οφείλεται στην ικανότητά του να ενεργεί όπως τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας μας”, λέει ο Δρ Durkin. Όταν το χρησιμοποιείτε στο δέρμα σας, ο Δρ Durkin συνιστά να εφαρμόσετε λάδι jojoba αμέσως μετά τον καθαρισμό για να το αφήσετε να απορροφηθεί πλήρως. Μπορείτε επίσης να το αναμίξετε σε μια κουταλιά της αγαπημένης σας ενυδατικής κρέμας για επιπλέον ώθηση ενυδάτωσης.

2. Τρέφει και θεραπεύει τα ξηρά χείλη. Είτε εγχύεται σε βάλσαμο για τα χείλη είτε χρησιμοποιείται μόνο του, το έλαιο jojoba μπορεί να καταπραΰνει τα ξηρά, σκασμένα χείλη χάρη στη θρεπτική του βιταμίνη και μέταλλα. Απορροφάται πολύ εύκολα, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν αφήσει αρχικά ένα λιπαρό υπόλειμμα στα χείλη σας. Απλώστε το λάδι σε στεγνά, σπασμένα χείλη καθημερινά κάθε βράδυ πριν από το κρεβάτι.

3. Μπορεί να ανακουφίσει τα ηλιακά εγκαύματα. Η βιταμίνη Ε, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, βοηθά στη μείωση της φλεγμονής και επιταχύνει την αναγέννηση των κυττάρων τόσο στο σώμα όσο και στο δέρμα, καθιστώντας το έλαιο jojoba μια εξαιρετική θεραπεία για τα ηλιακά εγκαύματα. Τρίψτε μια ποσότητα στις περιοχές που έχουν ανάγκη για να μειώσετε τη φλεγμονή και να καταπραΰνετε το δέρμα.

4. Έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Αυτό το υπέροχο λάδι ελαττώνει την ακμή ελέγχοντας την παραγωγή λαδιού και εμποδίζοντας την ανάπτυξη βακτηρίων. “Το έλαιο Jojoba έχει υψηλή ποσότητα ιωδίου, το οποίο καταπολεμά την ανάπτυξη βακτηρίων που μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμούς”, εξηγεί ο Δρ Durkin. Προτείνει μάλιστα την εφαρμογή μιας ποσότητας στις περιοχές που είναι επιρρεπείς στην ακμή το πρωί και το βράδυ ως θεραπεία spot.

5. Ενισχύει τη λάμψη του δέρματος. Η θολότητα προκαλείται συχνότερα από την αφυδάτωση στο δέρμα. Ενισχύοντας την υγρασία του δέρματος, το έλαιο jojoba βοηθά στη μείωση της θαμπάδας και στην αύξηση της λάμψης σας. Απλώστε πέντε σταγόνες στο πρόσωπό σας το πρωί και το βράδυ μετά τον καθαρισμό. Θα απορροφηθεί γρήγορα και δεν χρειάζεται να ξεπλύνετε.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ