Λιβανός: Προετοιμάζουμε τη μετάβαση της χώρας στη μετά – Covid εποχή


«Προετοιμάζουμε τη μετάβαση της χώρας στη μετα-COVID εποχή. Μια νέα εποχή για τη σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία, όπου απαιτείται να συνάψουμε μια νέα συμφωνία μεταρρύθμισης και προόδου με τους πολίτες, για τους πολίτες», ανέφερε, κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός.

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εργάζεται σκληρά με σχέδιο και ορθολογισμό. Για να μην πάει καμία ευκαιρία χαμένη, για να ξανακερδίσουμε την ελπίδα και να μπούμε ξανά σε τροχιά οικονομικής ανάπτυξης, κοινωνικής ευημερίας και δικαιοσύνης. Για να δικαιώσουμε και να ενισχύσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης που “χτίζουμε” με τους πολίτες δείχνοντας ειλικρίνεια και συνέπεια, εκσυγχρονίζοντας το κράτος, χωρίς να υπολογίζουμε πολιτικό κόστος», είπε ο Σπήλιος Λιβανός.

Αναφερόμενος ειδικότερα στον Προϋπολογισμό του 2021, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ είπε ότι η κυβέρνηση καταθέτει έναν Προϋπολογισμό που αντικατοπτρίζει τη συγκρατημένη αισιοδοξία για μετάβαση από το σκοτάδι της πανδημίας στο φως της επόμενη μέρας. Μια μετάβαση που σε οικονομικά μεγέθη μεταφράζεται στην πορεία από την ύφεση του 10,5% φέτος σε ανάπτυξη ύψους 4,8 % το 2021.

«Όλα αυτά», είπε, «εντάσσονται σε ένα ευρύτερο συνολικό πλαίσιο, το Σχέδιο Ανάκαμψης της Ελλάδας. Η αξιοποίηση των 32 δισ. ευρώ, το σύγχρονο σχέδιο Marshall, συνιστά για τη χώρα μια τεράστια ευκαιρία αλλά και μια μεγάλη πρόκληση για να προχωρήσουμε στη ριζική αναδιοργάνωση της εθνικής μας οικονομίας, στην καταπολέμηση της φτώχειας και των ανισοτήτων και στην ανάπτυξη για όλους».

Ο κ. Λιβανός αναφέρθηκε και στην οπτική της ΝΔ, για την άσκηση πολιτικής.

«Όπως χαρακτηριστικά διηγείται ο Ομπάμα στο πρόσφατο βιβλίο του, όταν ένας σύμβουλός του μετά από μια αποτυχημένη επίδοσή του σε ένα ντιμπέιτ του είπε : “Το πρόβλημά σου είναι ότι απαντάς σε αυτό που σε ρωτάνε”, πρέπει να κάνεις στην αρχή ότι απαντάς, και μετά απλώς να λες το ποίημά σου, ο Ομπάμα του αντέτεινε: “Μα αυτά είναι bullshit”, με τον σύμβουλο του να ανταπαντά: “Ακριβώς! Τι νόμιζες ότι κάνουμε;”.

Εμείς, λοιπόν, επιλέγουμε τον δύσκολο δρόμο, της no bullshit πολιτικής στη γλώσσα του Ομπάμα. Επιλέγουμε τον δρόμο της αλήθειας και της ευθύνης, όσο δύσκολος κι αν είναι», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ