Σκυλακάκης: Οι δαπάνες για την πανδημία αποτελούν το αυριανό χρέος – «Δεν θα βρούμε λεφτόδεντρο»


«Είναι  πολύ βαριά η ευθύνη της δημοσιονομικής πολιτικής. Πρέπει να περπατήσουμε σε τεντωμένο σχοινί», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών

Στην επισήμανση ότι οι δαπάνες για την πανδημία αποτελούν το αυριανό χρέος επέμεινε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

«Είναι πολύ βαριά η ευθύνη της δημοσιονομικής πολιτικής. Πρέπει να περπατήσουμε σε τεντωμένο σχοινί. Από τη μία να στηρίξουμε όσους έχουν ανάγκη και να ενισχύσουμε το ΕΣΥ και από την άλλη να μην οδηγήσουμε τα δημόσια οικονομικά σε εκτροχιασμό. Η αυτονόητη φράση ότι τα σημερινά δανεικά πρέπει να πληρωθούν με αυριανά φορολογικά βάρη έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή. Άκουσα ότι είναι μισάνθρωπη και αντικοινωνική τακτική. Δηλαδή οι δαπάνες σήμερα δεν είναι έλλειμμα; Το χρέος δεν δημιουργεί χρέος; Το χρέος αύριο με τι θα το πληρώσουμε. Στα ποτάμια θα αρχίσει να ρέει μέλι και γάλα; Θα βρούμε το λεφτόδεντρο; Δηλαδή είναι μισάνθρωπο να λες στους συμπολίτες σου την αλήθεια και φιλάνθρωπο να τους λες παραμύθια;» ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης.

Μάλιστα, η αναφορά του αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Πάνου Σκουρλέτη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζήτησε από τον κ. Σκυλακάκη να τοποθετηθεί σχετικά με το
αν η Ελλάδα θα στηρίξει την Ιταλία στην πρόταση διαγραφής του χρέους της πανδημίας, με τον αναπληρωτή υπουργό να απαντά: «Για το χρέος νομίζω ότι έχετε πάθει Βαρουφάκη».

Σχετικά με την πιθανότητα δημοσιονομικού εκτροχιασμού, ότι τέθηκε από τον κ. Μυλωνακη της Ελληνικής Λύσης, ο κ. Σκυλακάκης απάντησε ότι δεν θα υπάρξει εκτροχιασμός καθώς και η Ευρώπη θα είναι πιο ήπια την επόμενη ημέρα και η δική μας πολιτική συνετή. «Θα πάμε σε ρυθμό ανάκαμψης που ελπίζουμε ότι θα ανακόψει την προοπτική αυτή. Όμως η σύνεση πρέπει να διατηρηθεί για όσο χρειαστεί η κρίση» ανέφερε. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών χρησιμοποίησε αρκετές φορές την λέξη «αποτελεσματικότητα», λέγοντας πως «την μισούν οι ανά τον κόσμο λαϊκιστές, είναι όμως αυτό που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση και το αναγνωρίζουν όλοι οι διεθνείς οίκοι και οργανισμοί».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ