Δερμιτζάκης: Αρνητικός με τη μέθοδο του click away – Δεν χωρούν πειραματισμοί σε αυτή τη φάση


Εξέφρασε την ανησυχία του για το πώς οι πολίτες θα κρατήσουν τις επιθυμητές αποστάσεις

Αρνητικός απέναντι στη μέθοδο click away, που έκανε πρεμιέρα την Κυριακή, εμφανίστηκε ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, εκφράζοντας την ανησυχία του για το πώς οι πολίτες θα κρατήσουν αποστάσεις όταν το ένα μαγαζί είναι δίπλα στο άλλο.

«Σε αυτή τη φάση οι πειραματισμοί δεν βοηθάνε, πρέπει να κάνουμε πράγματα που ξέρουμε… Να κάνουμε πράγματα που ξέρουμε λίγο ή καθόλου εν μέσω πανδημίας με μια μείωση που δεν είναι σταθερή, νομίζω ότι πειραματιζόμαστε να πάνε τα πράγματα χειρότερα» προειδοποίησε ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Αν η χώρα έμενε όπως ήταν μέχρι χθες, νομίζω ότι δε θα φοβόμασταν να επιβαρυνθεί η κατάσταση, θα λέγαμε ποσό γρήγορα θα βελτιωθεί (…) με δεδομένο ότι ανοίγουν κάποια πράγματα, αυτό με ανησυχεί. Το click away είναι εντελώς άγνωστο στην ελληνική πραγματικότητα και γενικότερα εντελώς άγνωστο, αυτό στο εξωτερικό γίνεται σε πολύ μεγάλα μαγαζιά και όχι στο πεζοδρόμιο. Μπορεί κάποια πράγματα να μην πουν ποτέ σε μια σειρά… Πώς θα κρατήσουμε αποστάσεις και ουρές στην Ερμού που το ένα μαγαζί είναι δίπλα στο άλλο; Το 10 λεπτά με 9 άτομα είναι ασύμβατο. Υπάρχει ασυμβατότητα σε αυτούς τους αριθμούς» επέμεινε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ολοι αυτοι που νομιζουν οτι ειναι επιστημονες επειδη μαθανε πεντε γραμματα,ξεχνωντας οτι η υποσταση του ανθρωπου και της κοινωνιας δεν ειναι νουμερα σε πινακα,απλως ειναι συμπλεγματικες οντοτητες που προσπαθουν να αποδειξουν οτι ανηκουν στο ανθρωπινο γενος.Ποσο μαλλον καποιοι μαιντανοι,κατοικοι περιοχωνδιαφορετικης νοοτροπιας.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ